Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Az utolsó percben szerezte meg a győzelmet a Puskás Akadémia a Honvéd vendégeként

TRAL0747
2020.11.29. 20:56
A Puskás Akadémia úgy nyert 1–0-ra a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap, hogy a felcsútiak győztes találata a 92. percben született, és amely után már a középkezdésre sem maradt idő.

A közepes iramú, ám gyenge színvonalú első félidőben a Honvéd volt valamivel kezdeményezőbb, de a sok technikai hiba miatt a hazai támadások nem jelentettek veszélyt a felcsúti kapura. A Puskás Akadémia ellenfeléhez hasonlóan stabilan védekezett, viszont támadójátékában még kevesebb volt a lendület és az ötlet, így a gólveszély a vendégek részéről is hiányzott.

A szünet után a mindkét fél által felvállalt gyorsabb és bátrabb játék eredményeként többször került a labda a kapuk elé, de helyzetekig akkor sem jutottak. A folytatásra elkopott a lendület, maradt a kiegyenlített mezőnymunka. A hajrában némi felcsúti fölény mellett mindkét csapatnak akadt helyzete, amellyel megnyerhette volna a találkozót, az utolsó lehetőséggel - a kétperces hosszabbítás letelte előtt négy másodperccel - a cserejátékos Vanecek révén a vendégek tudtak élni.

A Budapest Honvéd házigazdaként továbbra is nyeretlen a bajnoki szezonban, két döntetlen mellett negyedszer szenvedett vereséget.

A sereghajtó kispesti gárda a legutóbbi hat fordulóban nyeretlen: három döntetlen után sorozatban harmadszor maradt alul.

A Puskás Akadémia ezt megelőzően vendégként egymást követő négy mérkőzésen sem tudott pontot szerezni, míg november 4-én otthon úgy győzte le szintén 10-ra a Budapest Honvédot, hogy akkor a 90. percben dőlt el a három pont sorsa.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Budapest Honvéd FCPuskás Akadémia FC 0–1 (00)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pillók
gólszerző: Vanecek (92.)
sárga lap: Lovric (9.), Kocsis, (59.), Hidi (74.), illetve Nunes (53.), Slagveer (67.), Knezevic (75.)

Budapest Honvéd:
Tujvel - Mezgrani, Baráth, Lovric, Tamás - Ugrai (Balogh N., a szünetben), Bocskay (Kamber, 87.), Hidi, László (Kocsis, a szünetben) - Eppel, Gazdag

Puskás Akadémia:
Tóth B. - Nunes (Deutsch L., 64.), Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Urblik, Van Nieff - Slagveer (Weslen, 77.), Knezevic, Kiss T. - Mance (Vanecek, 84.)(MTI)

(Borítókép: Trenka Attila / Index)  • Vennék
  • Hírek