Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Lionel Messi: Borzasztó a szurkolók nélküli futball

2020.12.22. 10:38
Lionel Messi, a Barcelona világklasszis argentin labdarúgója szerint a zárt kapus mérkőzéseknek olyan a hangulata, mintha edzésen lennének, így a szurkolók nélküli futballt borzasztónak nevezte

A 33 éves támadó annak kapcsán nyilatkozott, hogy hétfőn átvette az előző bajnoki idény gólkirályának járó Pichichi-díjat.

Messi – aki 25 találattal végzett az élen – kiemelte: a szurkolók nélküli játék rendkívül negatív hatással van a sportágra.

Borzasztó volt játszani szurkolók nélkül. Amikor senkit nem látsz a nézőtéren, úgy érzed magad, mintha edzésen lennél, és nagyon nehéz belelendülni a játékba, különösen a meccs elején

– nyilatkozta.

A sportvilág, így a La Liga tavaszi leállása a pandémia miatt rendkívül rossz hatással volt a katalán együttesre, amely akkor a bajnoki tabella első helyén állt, végül azonban a már üres lelátók előtt zajló folytatásban a Real Madrid szerezte meg a bajnoki címet. A Barca előző szezonját csúfos vereséggel zárta, amikor a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében 8–2-re alulmaradt Lisszabonban a későbbi győztes Bayern Münchennel szemben. A Barcelona azóta sem teljesít a várakozásoknak megfelelően: az együttes 33 éve nem kezdett olyan rosszul a bajnokságban, mint ezúttal, jelenleg ötödik helyen áll a ligában, és 2006 után nem tudott a BL-ben csoportgyőztesként zárni. Messi sem csillog a tőle megszokott módon: a szezonban 17 mérkőzésen kilencszer volt eredményes – ötször büntetőből –, a 2007–2008-as idény óta ez a leggyengébb egyéni mutatója.

A támadó ismételten hangsúlyozta: „nagyon csúnya” üres lelátók előtt futballozni, és leginkább ennek tudja be, hogy a korábbiakkal ellentétben sokkal kiegyenlítettebb mérkőzéseket játszanak, és függetlenül az ellenféltől, nehéz nyerniük.

A világjárvány miatt a futball sok tekintetben megváltozott, és rosszabb lett

– mondta, majd reményét fejezte ki, hogy hamarosan véget ér ez az időszak, és a nézők visszatérhetnek a lelátókra.

Spanyolországban március óta nem mehetnek a futballstadionokba nézők, de áprilisban talán már visszatérhetnek, miután a lakosság nagyobb része addigra megkapja a koronavírus elleni védőoltást. A spanyol sajtó szerint az első olyan meccs, amelyen újra nézők lehetnek, a spanyol Király-kupa május végéről elhalasztott döntője lesz, melyen április 4-én a Real Sociedad és az Athletic Bilbao küzd meg egymással.

(MTI)