Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Érvényben marad Messinek a Maradonára emlékezésért kapott sárga lapja

2021.01.14. 16:39
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fellebbviteli bizottsága érvényben hagyta Lionel Messi sárga lapját, amelyet azért kapott, mert – november 29-én, az Osasuna elleni mérkőzésen – gólszerzése után mezét levéve emlékezett néhány nappal korábban elhunyt világklasszis honfitársára, Diego Maradonára.

Az RFEF a sárga lapos szankció után úgy döntött, hogy az argentin támadónak 600, klubjának pedig 180 eurós büntetést kell fizetnie.

A Barcelona ugyan tiltakozott az eljárás miatt, azzal érvelve, hogy Messi csupán Maradona emléke előtt tisztelgett a meze alatt viselt, 10-es számú Newell’s Old Boys-dresszel.

A fegyelmi testület akkori közleménye ugyanakkor kiemelte, bár értékelik a gesztust, a mezlevételért sárga lappal büntetett játékos tette a szabálykönyv értelmében az indítéktól függetlenül büntetendő.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott friss döntéssel szemben a Barcelona tizenöt munkanapon belül a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fellebbezhet.

Messi a Newell’s Old Boys szurkolója, amelyben gyerekként játszott, mielőtt 13 évesen Barcelonába igazolt. Maradona a pályafutása vége felé, 1993-ban rövid ideig volt a rosariói együttes játékosa.

(MTI)