„Mindent kösz, Mesut!” – Az Arsenal bejelentette Özil távozását

000 8YZ2PM
2021.01.24. 15:41
Hosszú idő óta húzódó történet végére került pont: az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal bejelentette Mesut Özil távozását.

A világbajnok német támadó 2013 szeptemberében, 47 millió euróért cserébe érkezett nagy reményekkel a Real Madridtól az Arsenalhoz, ahol 254 tétmérkőzésen 44 gólt és 77 gólpasszt osztott ki.

Az elmúlt években viszont leginkább csak a kiemelkedő fizetése és pályán kívüli ügyei miatt került a köztudatba, tétmérkőzésen legutóbb 2020. március 7-én lépett pályára, így finoman szólva is mérkőzéshiányos állapotban van. Karrierjét a Fenerbahcénál élesztheti újra, a Szalai Attilát is foglalkoztató klub szerződtette a középpályást.

Köszönjük Mesut elképesztő hozzájárulását az Arsenal elmúlt éveihez. Több mint 250 mérkőzésen lépett pályára, nyert három FA-kupát és rengeteg emlékezetes pillanattal örvendeztette meg a szurkolóinkat a 2013-as érkezése óta. Szeretnénk megköszönni Mesutnak és képviseletének a profi hozzáállásukat a közelmúltbeli tárgyalások során. Tudom, hogy a klubnál mindenki hálát mond neki az itteni játékáért, és jó egészséget, sikereket és boldogságot kívánunk neki a jövőben

– idézi az Arsenal honlapja Edut, a klub technikai igazgatóját.

Mesut eredményei az Arsenalban elvitathatatlanok. Kiváltság volt vele játszani, és az utóbbi időszakban edzeni őt. A kreativitása, a meglátásai gólok garmadáját eredményezték az Arsenalnak. Az elmúlt évek remek pillanatainak főszereplője volt, beleértve a három FA-kupa-győzelmet is. Ezek a sikerek mindig a klubtörténelemhez tartoznak majd. Mindent köszönünk Mesutnak, és sok sikert kívánunk neki a Fenerbahcénál

– mondta ezt már Mikel Arteta vezetőedző.

A nagy hálálkodásból természetesen a 32 éves középpályás sem maradhatott ki.

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak az elmúlt hét és fél év elképesztő kalandjáért. A csapat és a szurkolók támogatása elképesztő volt, mindig hálás leszek ezért. Hosszú idő után együtt nyertünk ismét trófeákat, és értünk el olyan sikereket, amikre mindig emlékezhetünk. Az Arsenal szurkolói mindig különleges helyet foglalnak majd el a szívemben. Köszönet Edunak, hogy profi módon segített rendezni a helyzetet az elmúlt napokban, mindenkinek a legjobbat kívánom a klubnál, és azt, hogy vezessék vissza a csapatot az élre, ahol a gárdának a helye van.

(Borítókép: Mesut Özil. Fotó: Fenerbahce.org / AFP)  • Bérelnék
  • Bankszámla