Zoltán
-4 °C
9 °C

Újabb brazil futballcsapat gépe zuhant le, hatan haltak meg

2021.01.24. 17:30

Alig öt évvel a Chapecoense tragédiája után egy újabb brazil futballcsapat, a Palmas repülőgépe zuhant le helyi idő szerint vasárnap reggel. A gépen utazó négy játékos, valamint a klub elnöke és a pilóta sem élte túl a balesetet.

Január 24-én vasárnap reggel 8:15-kor lezuhant a klubunk elnökét, Lucas Meirát szállító repülőgép. A gépen tartózkodott továbbá Wagner kapitány, valamint a Palmas futballistái közül Lucas Praxedes, Guilherme Noé, Ranule és Marcus Molinari. A gép a felszállás után, a felszállópálya közelében lezuhant. Sajnálattal közöljük, hogy senki sem élte túl a balesetet. Ebben a keserves pillanatban imádkozunk minden érintettért, és a klub minden támogatást megad az elhunytak hozzátartozóinak

– olvasható a Palmas közleményében.

A Globo Esporte beszámolója szerint a kisgép egy Luzimanguesben található privát repülőtérről szállt fel, és indult Goianiába, ahol a Vila Novával meccsel a Palmas a Green-kupában. A felszállás után azonban eddig tisztázatlan körülmények között a gép lezuhant, a fedélzeten tartózkodók pedig életüket vesztették.

A brazil lap beszámolója szerint azért mentek különgéppel a hétfői meccs helyszínére, mert a felsorolt futballisták pozitív koronavírustesztet produkáltak néhány nappal ezelőtt, így el kellett őket szeparálni a többiektől. A 32 éves klubelnök, Lucas Meira is velük tartott.

A Palmast 1997-ben alapították, jelenleg a brazil negyedosztályban (Série D) szerepel, miután 2019-ben megnyerte a Tocantins állami bajnokságot. A klubnak ez volt a hetedik bajnoki címe az ötödik vonalnak számító állami bajnokságban.