Leonóra, Inez
-4 °C
6 °C

A Barcelona tagadja a szivárogtatást, Messi távozni készül?

GettyImages-1230687783
2021.01.31. 15:56
Sajtóhírek szerint szerződésének kiszivárogtatása volt az utolsó csepp Lionel Messi poharában: az argentin klasszis távozni készül a Barcelona labdarúgócsapatától.

Ahogy arról beszámoltunk, az El Mundo a vasárnapi számában nyilvánosságra hozta Lionel Messi barcelonai szerződésének részleteit. Az argentin klasszis 2017 novemberében írta alá a kontraktust, amelynek értelmében négy év alatt bruttó 555 millió euró üti a markát. Mivel természetesen Messi jövedelme a legmagasabb spanyolországi adózási kategóriába tartozik, az 555 millióból nettó 297 millió marad, ami még így is eszement összeg; 74,9 millió euró évente, hogy még jobban értsük: 210 297 euró naponta!

A Barcelona még vasárnap hivatalos közleményt adott ki, amelyben tagadja, hogy kiszivárogtatta volna Lionel Messi idén nyáron lejáró szerződését.

A klub kategorikusan tagadja, hogy bármilyen felelőssége lenne a dokumentum nyilvánosságra kerülésében, és megteszi a szükséges jogi lépéseket az El Mundo ellen. Az FC Barcelona mindenben támogatja Lionel Messit, szembeszegül minden olyan törekvéssel, ami az ő reputációját próbálja tönkretenni – olvasható a klub közleményében.

Lionel Messi a nyáron már kijelentette, hogy távozik, majd októberben lemondott Josep Maria Bartomeu elnök, ami után a focista úgy fogalmazott, nem tudja, mit hoz a jövő.

A Don Balon információi szerint az argentin sztárt felbőszítette szerződésének kiszivárogtatása, és komolyan fontolóra vette, hogy távozik a klubtól.

Messi a Barcelona történetének legeredményesebb gólszerzője, 10 bajnoki címet nyert a klubbal, valamint négy Bajnokok Ligáját, az Aranylabdát pedig hatszor kapta meg.

A Barcelona nehéz időszakon megy keresztül: az októberben lemondott Bartomeu utódjának megválasztását márciusra halasztották, a bajnokságban 10 pont a csapat hátránya az éllovas Atlético Madridhoz képest. A Király-kupában a Granada vár a katalánokra a negyeddöntőben, a Bajnokok Ligájában a PSG a nyolcaddöntőben.

Lionel Messi szerződésének kiszivárogtatása nem a legjobbkor jött, hogy finoman fogalmazzunk...

(Borítókép: Lionel Messi hátat fordít a Barcelonának? Fotó: Soccrates Images / Getty Images Hungary)