A Barcelona szemet vetett az új Neymarra

bryan gil
2021.02.10. 16:50
Bryan Gil neve nem biztos, hogy sokat mond a spanyol labdarúgást felületesen követők számára, a Barcelona megfigyelője viszont nem akármilyen bókot fogalmazott meg róla, miközben azt is elárulta, hogy a katalán klub figyeli őt.

A 20. születésnapját csütörtökön ünneplő fiatalember statisztikai lapját nézve elsőre nem gondolnánk, hogy kiemelkedő játékosról van szó, hiszen a 15 mérkőzésen jegyzett három gól, egy gólpassz nem kiemelkedő mutató.

A Sevillától az Eibarhoz erre az idényre kölcsönadott futballista a játékosok teljesítményét alaposan vizsgáló whoscored.com-nál már egészen jó, 7.08-as értékelést kapott, amivel valóban ott van listák első részében.

Germán Vaya Ballabriga, ismertebb nevén Mani viszont ennél is messzebb ment!

Jelenleg ő a legjobb futballista Spanyolországban, Neymarhoz hasonlítanám. Elképesztően sokoldalú, tud szélsőként, középpályásként és bal oldali támadóként is játszani, rendkívül lenyűgöző

– idézi Manit a Marca.

A katalánokhoz 2016-ban visszatérő játékosmegfigyelő korábban olyan futballistákat szemelt ki a csapat számára, mint

Andrés Iniesta, Ansu Fati, vagy éppen Jonathan és Giovanni Dos Santos.

Mani megerősítette, hogy az átigazolási ügyekért felelős Ramón Planes radarján is rajta van a fiatal, akit most még „fillérekért” meg lehetne szerezni.

Beszéltem Ramón Planesszel, és Bryan Gil az egyik kiszemeltje. Ha most sor kerülne az üzletre, akkor a kivásárlási záradéka miatt 35 millió euróba kerülne szerződtetni, de ha hosszabbít a Sevillával, akkor olyan 150 millióra ugrik ez az összeg.

Borítókép:  Cristina Quicler / AFP   • Hírek
  • Lakáshitel