A hosszabbításban harcolta ki a győzelmet az újonc a Honvéd vendégeként

2021.02.13. 21:33
Az újonc Budafoki MTE 3–2-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján.

Aktívan kezdték a mérkőzést a csapatok, és bár a Honvéd birtokolta többet a labdát, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek. Kovács Dávid körülbelül 24 méterről elvégzett szabadrúgásával az újonc BMTE a 28. percben megszerezte a vezetést. Tíz perc sem telt el, amikor a Banó-Szabó Bencét, Eppel Mártont és Zsótér Donátot is nélkülöző kispestiek Gazdag Dániel révén egyenlítettek.

Újabb két perccel később a budafoki védelem figyelmetlenségét kihasználva Bőle Lukács volt eredményes, így a szünetben már a Honvéd vezetett, amelynek játékosait alaposan felrázta a kapott gól, ennek is köszönhető, hogy fordítani tudtak.

A második felvonás elején a kapufáról kipattanó labda Szendrei Norbert testéről a saját csapata kapujába került, így megint döntetlen volt az állás. A folytatásban egy ideig kiegyenlített volt a játék, 

majd a hajrában a helyzetek alapján a BMTE állt közelebb a győzelemhez, amit Ihrig-Farkas Sebestyén találatával az utolsó percben sikerült is megszereznie.

A BMTE tudatosabb, dinamikusabb játékával rászolgált a három pontra az időnként tanácstalanul futballozó Honvéd ellen.

A kispestiek pályaválasztóként eddig 11 bajnoki mérkőzést játszottak, de csak egyszer tudtak győzni. A BMTE hat nyeretlen idegenbeli bajnoki találkozó után győzött ismét.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Budapest Honvéd FC–Budafoki MTE 2–3 (2–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerzők: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (51., öngól), Ihrig-Farkas (92.)
sárga lap: Huszti (37.), Zsóri (88.)

Honvéd:
Tujvel  Mezghrani, Batik, Klemenz, Bardea (Nagy D., 59.), Tamás K.  Hidi (Gale, 59.), Szendrei, Gazdag  Bőle, Balogh N. (Traoré, 82.)

Budafok:
Póser – Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke  Csonka, Filkor (Micsinai, 75.)  Takács R. (Medgyes, 84.), Kovács D. (Kulcsár K., 75.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 69.)  Zsóri

(MTI)  • Tippek
  • Lakáshitel