A Puskás Akadémia simán győzött az újonc otthonában

2021.02.21. 17:07
A Puskás Akadémia könnyedén, 3–0-ra nyert az újonc Budafoki MTE otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Baluta góljával már a harmadik percben vezetést szerzett a vendégcsapat, majd támadásban maradt a soraikat csak idővel rendező budafokiakkal szemben. A hazaiak a félidő közepén átvették a kezdeményezést, de nem tudták veszélyeztetni a jól védekező felcsútiak kapuját.

Sokáig a szünet után sem akadt helyzet, a hazaiak változatlanul nem tudtak kibontakozni, a vendégek pedig többnyire megelégedtek a biztossal, és kevés kockázatot vállaltak. A 64. percben kontrából duplázta meg előnyét a Puskás Akadémia  Slagveer volt eredményes , majd átengedte a kezdeményezést a Budafoknak, amely viszont helyzetig sem jutott.

A hajrában Knezevic kiugratásával Nagy Zsolt lépett ki, akit Póser buktatott a tizenhatoson belül, így a mérkőzés utolsó eseményeként Mance büntetőből beállította a végeredményt.

Josip Knezevic a századik élvonalbeli mérkőzését játszotta, a Puskás Akadémia FC történetében a horvát középpályás az első, aki elérte ezt a számot.

A második helyen álló felcsútiak a szezonban másodszor győzték le 3-0-ra a Budafokot, és idén a hetedik tétmérkőzésüket követően is veretlenek. A bajnokságban sorozatban az ötödik győzelmüket aratták, amire még nem volt példa a klub történetében.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budafoki MTE–Puskás Akadémia FC 0–3 (0–1)
Budafok, zárt kapuk mögött, v.: Bogár
gólszerzők: Baluta (3.), Slagveer (64.), Mance (93., tizenegyesből)
sárga lap: Filkor (16.), illetve Deutsch L. (28.), Corbu (58.), Szolnoki (76.)

Budafok:
Póser – Margitics, Jagodics, Oláh, Zeke (Medgyes, a szünetben)  Csonka, Filkor (Romic, a szünetben)  Takács (Ihrig-Farkas, 38.), Kovács D., Szabó M. (Skribek, 62.)  Zsóri (Kulcsár K., a szünetben)

Puskás Akadémia:
Tóth B.  Szolnoki, Meissner, Nunes, Deutsch L.  Van Nieff - Slagveer (Knezevic, 76.), Baluta (Nagy Zs, 83.), Corbu (Plsek, 65.), Kiss T.  Géresi (Mance, 65.)(MTI)  • Hírek
  • Csok