Gulácsi Péter: Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!

GettyImages-1265629645
2021.02.23. 14:21

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig kapusa a hivatalos Facebook-oldalán állt ki az egyenjogúság mellett kedden. 

A család az család – ez nem is lehet kérdés!

Több mint 14 éve külföldön élek, mind a magánéletben, mind a profi sportban rengeteg különböző emberrel találkoztam, legyen szó akár nemzetiségről, kultúráról, vallásról, életfilozófiáról vagy bármi másról. Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerancia mások iránt.

Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember.

Én kiállok a szivárványcsaládok mellett!

Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!

Németországban néhány nappal ezelőtt indult el az #ihrkönntau­funs­zählen (számíthattok ránk) kampány. Az 11Freunde magazin legújabb számában több mint 800 női és férfi labdarúgó szólalt fel a homofóbia ellen.

Gulácsi Péter 2007-ben került külföldre, megfordult többek között a Liverpoolban és a Hull Cityben is, 2013-ban írt alá a Red Bull Salzburghoz. Két évvel később Németországba szerződött, az RB Leipzig kapusa lett.

A magyar válogatottban eddig 36 mérkőzésen lépett pályára.

(Borítókép: UEFA – Handout / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Lakáshitel