Az Everton megakadályozhatja a brazil sztár olimpiai szereplését

2021.02.24. 11:29
A brazil Richarlison attól tart, hogy az Everton labdarúgócsapata megakadályozza a pályára lépését a nyári, tokiói olimpián.

A 24 éves támadó azt tervezi, hogy a június-júliusban esedékes kontinensviadalon, a Copa Américán, majd az ötkarikás játékokon is szerepel, de az ESPN-nek azt mondta, elképzelhető, hogy klubja csak az egyiket engedélyezi számára.

Közöltem velük, hogy ha behívnak, mindkét tornán ott szeretnék lenni, de ők csak az egyikre akarnak elengedni. Azt hiszem, a Copa Américára, bár nem tudom

– idézte az insidethegames.biz a futballistát, aki ugyan elmúlt már 23 éves, így túl van az olimpiai korhatáron, de mivel a tavalyi rendezés során még belefért volna ebbe, idén is szerepelhetne. A koronavírus-járvány miatti halasztás nyomán ideiglenesen 24 évre emelték a labdarúgók korhatárát.

Nem tudom, hogy a jövőben lesz-e még lehetőségem olimpián pályára lépni, ezért most akarok ott lenni, most akarok játszani

– tette hozzá.

A Copa Américát június 11. és július 10., a tokiói futballtornát pedig július 22. és augusztus 7. között rendezik, míg az angol Premier League szezonja május 23-án zárul. Ezek ismeretében érthető, ha az Everton nem támogatja, hogy Richarlison – szinte pihenő nélkül – adott esetben az egész nyarat végigjátssza. Azt még nem lehet tudni, hogy mikor rajtol a PL következő idénye, de a felkészülés egy részét biztosan kihagyná a csapat egyik fontos embere.

A brazil válogatott címvédőként lép majd pályára Tokióban.

(MTI)

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM