A Puskás Akadémia harmadszor is legyőzte az Újpestet

2021.03.06. 21:45
A második helyen álló Puskás Akadémia 2–1-es győzelmet aratott a vendég Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A fővárosiak kezdtek lendületesebben, az első nagyobb védést mégis a lila-fehérek kapusának kellett bemutatnia. Az Újpest sokkal támadóbb szellemben futballozott ellenfelénél, de a felcsúti hálóőr két hatalmas bravúrral megakadályozta a vendégvezetést, majd egy vitatható büntetővel a hazaiak kerültek előnybe. Tóth Balázs harmadszor is nagyot védett, ám a szünet előtt az újpesti 11-esnél már ő is tehetetlennek bizonyult.

Tóth Balázs kiválóan védett
Tóth Balázs kiválóan védett
Fotó: Puskás Akadémia Facebook

A folytatásban már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék. Ebben a periódusban inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de ezek nem okoztak gondot a jó formában védő kapusoknak. Az egyenlő erők küzdelméből a felcsútiak jöttek ki jobban, mivel Géresi kapáslövésével ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. A hátralévő bő negyedórában a Puskás Akadémia a vezetés megőrzésére törekedett, ezt hatékonyan tette, így az Újpestnek komoly lehetősége sem volt az egyenlítésre.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2–1 (1–1)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Knezevic (34., 11-esből), Géresi (72.), illetve Beridze (45+1., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (45.), Joao Nunes (56.), illetve Pauljevics (5.), Perosevic (14.), Banai (33.), Kasztrati (92.)

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. - Joao Nunes, Nagy Zs., Spandler, Szolnoki - van Nieff (Corbu, a szünetben), Urblik - Kiss T. (Deutsch, 90.), Knezevic (Plsek, 77.), Slagveer - Géresi (Mance, 77.)

Újpest FC:
Banai - Pauljevics, Kasztrati, Baosics (Simon K., 77.), Risztevszki, Antonov - Mitrovics, Onovo (Szakály P., 84.), Csongvai (Croizet, 56.) - Perosevic (Stieber, 56.), Beridze (Bacsa, 84.)

További eredmény:
Paks–Mezőkövesd 2–2  • Hírek
  • Csok