Édesapját gyászolja Király Gábor

2021.03.18. 10:27
Szerda este elhunyt a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor édesapja, a Haladás korábbi legendás játékosa.

„Pótolhatatlan veszteség érte egyesületünket, közösségünket, a szombathelyi sportéletet, Király SE elnöke, Király Ferenc, Feri bácsi 69 éves korában ma este váratlanul itt hagyott bennünket" – olvasható a Király SE közleményében.

Király Ferenc Szombathelyen született. Labdarúgó pályafutását a Szombathelyi Spartacusban kezdte, innen került a Haladáshoz, ahol 1970 és 1984 között összesen 260 elsőosztályú mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, ezeken 30 gólig jutott, igazi legenda lett. Klubkarrierje csúcsán 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe vezette a Halit, ahol végül 3–2-re kapott ki csapata az Újpesti Dózsától.

Ez a meccs nemzetközi kupaindulást jelentett a zöld-fehéreknek, és Király Ferenc a KEK-ben is letette a névjegyét, gólt szerzett a máltai Valletta ellen. Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert – a magyar olimpiai válogatottként szerepelt – Haladásnak is. Labdarúgó pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban.

„Még egy Angyallal több a csillagok között. Köszönök mindent! Isten veled Apu!" – írta közösségi oldalán a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport