5000 nézőn fog kísérletezni a holland futballszövetség

2021.03.18. 11:17
A hazai szurkolók fél óra alatt elkapkodták azt az 5000 jegyet, amelyet elsősorban kutatási célból ajánlottak fel a holland labdarúgó-válogatott jövő szombati, Lettország elleni világbajnoki selejtezőjére.

A holland szövetség, amely a kormánnyal közösen végzi a kísérletet, örömét fejezte ki az óriási érdeklődés miatt. A meccsen azt próbálják majd modellezni a koronavírus-járvány szemszögéből, hogy hány kontakthelyzet adódik egy ilyen eseményen.

Az amszterdami Johan Cruyff Arénában több buborékba osztják majd a kötelezően negatív teszttel rendelkező drukkereket, így a kutatók több szempont szerint is vizsgálhatják őket. 

Lesz olyan rész, amelyen a kilélegzett, kitüsszögött, a hangos buzdítás során kibocsátott levegő terjedését vizsgálják, és olyan is, melyben a legideálisabb ültetési rendet keresik majd.

„Amennyiben ez a kutatás sikeres lesz, felgyorsíthatja azt a folyamatot, mely során egyre nagyobb létszámú nézősereget engedhetünk be a stadionokba még a mostani szezon hajrájában és a nyári Európa-bajnokságon" - közölte még kedden a holland sportági szövetség.

A vb-selejtezőn gyorsteszteket is végeznek majd és egy telefonos alkalmazást is használnak, melyen megjelenik a teszteredmény.

(MTI)  • Hírek
  • Hírek