Ajax–Roma a nyolc között, spanyol csapatot kapott az MU

ajax
2021.03.19. 13:22

A Bajnokok Ligája után az Európa-ligában is kisorsolták a negyeddöntő párosítását pénteken.

A nyolc közé két angol jutott, az Arsenal és a Manchester United, miután a Tottenham óriási meglepetésre kétgólos előnyről bukott el a horvát Dinamo Zagrebbel szemben. A La Ligát a Granada és a Villarreal képviseli, a Serie A-t a Roma, mellettük még a holland Ajax és a cseh Slavia Praha került a negyeddöntőbe.

Elsőként a Granadát húzták ki, ellenfele a Manchester United lesz, az első felvonáson a spanyol csapat lesz a házigazda. A legérdekesebb csatára az Ajax–Román van kilátás, ennek a két párharcnak a győztese találkozik az elődöntőben. 

A másik ágon az Arsenal kezd otthon a Slavia Praha ellen, sikere esetén a Dinamo Zagreb–Villarreal győztese vendégeként lépne először pályára a négy között.

A negyeddöntő első felvonásait április 8-án rendezik meg, a visszavágókat egy héttel később. Az elődöntő odavágóit április 29-én, a második meccseket pedig május 6-án vívják meg. A fináléra május 26-án, a gdanski Miejski Stadionban kerül sor.

EURÓPA-LIGA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA 
Granada (spanyol)–Manchester United (angol)
Arsenal (angol)–Slavia Praha (cseh)
Ajax (holland)–Roma (olasz)
Dinamo Zagreb (horvát)–Villarreal (spanyol)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Granada (spanyol)/Manchester United (angol)–Ajax (holland)/Roma (olasz)
Dinamo Zagreb (horvát)/Villarreal (spanyol)–Arsenal (angol)/Slavia Praha (cseh)

A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Dinamo Zagreb (horvát)/Villarreal (spanyol)/Arsenal (angol)/Slavia Praha (cseh)–Granada (spanyol)/Manchester United (angol)/Ajax (holland)/Roma (olasz)

A negyeddöntő első felvonásait április 8-án rendezik meg, a visszavágókat egy héttel később.

Borítókép:  Olaf Kraak / AFP

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla