Mindig Cristiano Ronaldo lesz Portugália csapatkapitánya

000 96W9BU
2021.03.30. 11:09
Fernando Santos, az Európa-bajnoki címvédő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Cristiano Ronaldo továbbra is csapatkapitány marad, függetlenül a szerbek vendégeként vívott világbajnoki selejtező végén történt dühkitörésétől.

A 2–2-es döntetlennel zárult belgrádi összecsapás hosszabbításában az ötszörös aranylabdás támadó azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2–2-es állásnál egy átadást kapásból ellőtt a kifutó kapus mellett, és a labda  a televíziós felvételek tanúsága szerint  teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Stefan Mitrovic kirúgta. A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, és mivel a gólvonal-technológia hiánya mellett a videobíró sem állt rendelkezésre, nem lehetett visszanézni az esetet.

A portugálok 36 éves sztárja a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott.

Persze hogy nála marad a karszalag. Örökre így lesz, Cristiano az egész nemzet példaképe

 jelentette ki Fernando Santos, aki hozzátette, ha Ronaldo vele, a csapattársaival vagy a szövetséggel szemben viselkedett volna meggondolatlanul, akkor lenne miről beszélni.

Nem volt szép a reakciója, de óriási csalódottság dolgozott benne, miközben tudjuk, hogy verhetetlen, amikor a győzelem iránti vágyról van szó

 mondta a szövetségi kapitány.

Makkelie hétfőn az A Bola című portugál lapban elnézést kért a portugál válogatottól és a szövetségi kapitánytól.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn azt közölte, hogy elkerülhető lett volna az eset, ha a két válogatott előzetesen megállapodott volna a gólvonal-technológia alkalmazásáról.

(Borítókép: Pedja Milosavljevic / AFP)

(MTI)  • Hírek
  • Személyi kölcsön