Az Inter rekorddal került közelebb a Serie A megnyeréséhez

2021.04.07. 21:15
A listavazető Internazionale a Sassuolo, míg a címvédő Juventus a Napoli felett diadalmaskodott az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik, illetve 28. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésein.

Az Antonio Conte edzette milánóiak így már 11 forduló óta veretlenek, ezalatt ráadásul mindössze egy döntetlent játszottak. Az Inter góljain Romelu Lukaku és Lautaro Martínez osztozott. A Sassuolo vendégjátékára eredetileg március 20-án került volna sor, ám akkor a milánóiaknál négy játékos is pozitív koronavírustesztet adott, ezért a mérkőzést elnapolták.

Az Inter az első csapat a Serie A történetében (mióta három pontot adnak egy győzelemért), amely a tavaszi szezont sorozatban 10 győzelemmel kezdte.

A másik, korábbról elhalasztott összecsapáson a Juventus Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala találataival kerekedett riválisa fölé.

A Juventus és a Napoli találkozóját eredetileg október 4-én kellett volna lejátszani, akkor azonban a dél-olaszok koronavírusos esetek miatt nem tudtak elutazni Torinóba. A találkozó három pontját 3–0-val a Juventusnak ítélte a szövetség, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) azonban a Napoli fellebbezésének helyt adva megváltoztatta a döntést és a találkozó lejátszására kötelezte a csapatokat.

Serie A
a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Juventus–Napoli 2–1 (1–0)

a 28. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Internazionale–Sassuolo 2–1 (1–0)

(MTI/Index)  • Hírek
  • Lakáshitel