Ivó, Milán
9 °C
17 °C

Guardiola: Ki****ott gyilkosok voltak a játékosaim

000 Par2556121
2021.04.15. 13:14
Szombaton 21:30-tól a spanyol Király-kupa döntőjében a Barcelona az Athletic Bilbaóval csap össze. A finálé kapcsán a TV3 csatorna felkereste Pep Guardiolát, a katalánok korábbi edzőjét, aki 2012-ben egyik utolsó trófeáját nyerte a Barcával – a Király-kupa döntőjében 3–0-ra verve a Bilbaót.

A Manchester City jelenlegi edzője az interjúban felidézte emlékeit a mérkőzésről és a Barcelona akkori csapatáról. 

Emlékszem, amikor a meccs előtt kimentem a pályára, láttam a bilbaói futballisták arcán a feszültséget és azt, hogy tartanak tőlünk. Ezzel szemben a játékosaim olyan nyugodtan melegítettek, mintha edzőmérkőzésre készültek volna, áradt belőlük a magabiztosság és az, hogy ezt a találkozót csakis mi nyerhetjük. Szeretetre méltó emberek voltak, de a pályán ki****ott gyilkosok, nem ismertek kegyelmet. Marcelo Bielsa volt akkor az Athletic edzője, az ő csapata ellen soha nem mehetsz biztosra, ám már az első félidőben eldöntöttük a lényegi kérdéseket.”

Guardiola igazat mondott, a Barca Pedro 3. percben szerzett góljával korán vezetést szerzett, majd a 20. minutumban Lionel Messi, a 23.-ban pedig ismét a spanyol szélső volt eredményes, mint később kiderült, a jelenleg már az AS Romát erősítő támadó a végeredményt is beállította az első játékrész közepén.

„Tudtam, hogy ez lesz az utolsó döntőm a csapat kispadján, így jóval nagyobb érzelmeket váltott ki belőlem az a győzelem, de a lefújásig próbáltam tartani magam” – zárta gondolatait a katalán mester, aki karrierje egyik legszebb emlékeként tekint arra a győzelemre.

(Borítókép: Lluis Gene / AFP)