Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Cél a bennmaradás: 13 nap alatt öt meccset játszanak Dárdaiék

2021.04.22. 17:07

Tizenhárom nap leforgása alatt öt mérkőzést játszik majd a Dárdai Pál irányította Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokságban, miután lejár a csapatra vonatkozó kéthetes karantén.

A klubon belül többen elkapták a koronavírust – maga a magyar tréner is –, így a csapat három találkozóját el kellett halasztani.

A liga csütörtökön hozta nyilvánosságra a meccsek új időpontjait, ezek szerint Mainzban május 3-án, a Freiburg ellen pedig május 6-án játszik a berlini együttes. Az Arminia Bielefeldet május 9-én fogadja, míg az élvonaltól már biztosan búcsúzó Schalke 04 vendégeként május 12-én lép pályára a Hertha. A szezon utolsó előtti bajnokijára az 1. FC Köln ellen kerül sor május 15-én, majd következik az idényzáró május 22-én, a Hoffenheim otthonában.

A kiesés ellen küzdő fővárosiak jelenleg a 16., osztályozós helyen állnak a tabellán, négy pontra vannak a már bennmaradó pozíciót elfoglaló Bielefeldtől, amely azonban két mérkőzéssel többet játszott.

A berliniek a karantén lejárta után gyakorlatilag újból elszigetelődnek a liga döntése nyomán, amely május 3-tól egy kétlépcsős karanténnal szeretné biztosítani, hogy a bajnokság befejeződhessen.

Az első és másodosztályt felügyelő liga úgy rendelkezett, hogy május 3-tól a futballisták és a trénerek csak a lakóhelyükön vagy a klubjuk létesítményeiben tartózkodhatnak, május 12-től pedig „karantén edzőtáborokba” vonulnak, hogy az utolsó két bajnoki fordulóra el legyenek zárva a külvilágtól.

A Bundesliga május 23-án zárul, de a kiesés-feljutás még később dől el véglegesen.

(MTI)