Lőw Zsolt: Fel tudjuk venni a versenyt a Real Madriddal is

chelsea
2021.04.23. 10:33
Lőw Zsolt másodedző szerint a Chelsea fel tudja venni a versenyt a Real Madriddal a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcában.

A 42. születésnapját egy hét múlva ünneplő magyar szakember Thomas Tuchel segítőjeként január vége óta dolgozik a londoni „kékeknél”, és mint az M1 aktuális csatornának nyilatkozta: elemezték a Brighton elleni keddi, hazai gól nélküli döntetlen tanulságait, immár pedig a West Ham elleni szombati bajnokira fókuszálnak.

Irányításukkal a Bajnokok Ligájában elődöntőbe, az FA-kupában döntőbe jutott a csapat, amelynek hat mérkőzése van hátra a Premier League zárása előtt, és jelenleg negyedik a bajnokságban.

Nagy bátorság kellett hozzá, hogy belevágjunk a feladatba, hiszen röviddel a párizsi kaland után jött a felkérés

– idézte fel Lőw a Paris Saint-Germaintől való távozásuk utáni időszakot. Hozzátette: már akkor is úgy érezték, hogy ha valamelyik klubért megéri ezt a rizikót bevállalni, az a Chelsea.

Abszolút megérte, ez beigazolódott már az első napokban, hetekben, hiszen egy olyan klubnál találtuk magunkat, ahol minden körülmény és feltétel adott ahhoz, hogy nagyon jó munkát tudjunk végezni

– szögezte le. Kiemelte: baráti, családias hangulat és profi felépítés várta őket az angol fővárosban, a klubnál minden pozícióban jól képzett szakemberek dolgoznak.

A legerősebb bajnokságban a lehető legerősebb edzők ellen tudják megméretni magukat, ez is közrejátszott döntésükben.

Óriási kihívás, hogy a futballnak a legmagasabb szintjére érkeztünk meg

– mondta. Hangsúlyozta ugyanakkor: „a sikert trófeákban és helyezésekben mérik”, így az eddig eredményesen megvívott mérkőzések után is azon dolgoznak, hogy „az apró sikerek mellett nagy végső diadalokat tudjunk aratni és trófeákat a magasba emelni”.

Lőwék érkezése óta 20 mérkőzésből 15 alkalommal nem kapott gólt a Chelsea, a másodedző bevallása szerint a csapat átvételekor a fő hangsúly a védekezés megszervezésén volt.

„Próbáltunk olyan összeállítást, olyan alapfelállást választani, ahol a játékosok kvalitásai a legjobban kijönnek és a legjobb teljesítményre képesek” – fejtette ki.

Kijelentette, hogy a három-, illetve ötvédős játékrendszerrel sikerült a védekezést stabilizálni, kevés gólt kapva, szervezetten és fegyelmezetten játszik az együttes. A támadójátékkal ugyanakkor még nem száz százalékig elégedettek, így a „rendkívül jó támadósor” hatékonyságán igyekeznek javítani.

A BL-rivális Real Madriddal még a PSG kispadján ülve találkoztak, Lőw kiemelte a spanyol gárda nagy rutinját.

Szuper játékoskerettel és kiváló edzővel rendelkeznek

– méltatta Zinédine Zidane-t a magyar szakember.

De a Chelsea-vel megmutattuk, hogy képesek vagyunk nagy csapatokkal is felvenni a versenyt. Az Atlético Madrid és a Porto játékstílusa eltér a Real Madridétól, de ezen a két komoly együttesen sikerült túljutnunk, minden esélyünk megvan arra, hogy fel tudjuk venni a Real Madriddal is a versenyt. Bízunk benne, hogy méltó ellenfelei tudunk lenni a madridiaknak, és a két mérkőzésből igyekszünk továbbjutóként kikerülni.

Az idény hajrájában a célkitűzések közül elsőként a bajnokság első négy helyezettje közé kerülést nevezte meg, mivel ez a BL-indulás miatt meghatározója a következő szezonnak.

Emellett mind a két kupában megvannak az esélyeink. Az FA-kupában egy mérkőzésen dől el a finálé, ott kicsit közelebb vagyunk ahhoz, hogy trófeát szerezzünk. A Bajnokok Ligájában elképesztően komoly a másik három együttes, mindhárom nagy múlttal, komoly játékoskerettel rendelkezik

– vélekedett.

Kitért rá: eltérő játékstílusú és filozófiájú négyes maradt versenyben az elitsorozat hajrájában, ahol minden előfordulhat. A 2016 és 2018 között háromszor győztes Real Madrid ellen nehéz párharcra számít, ugyanakkor jó erőpróbának tartja az elődöntőt.

(MTI)

(Borítókép: A Chelsea az FA-kupában már a döntőre készülhet – Ian Walton / AFP)   • Hírek
  • Bankszámla