Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Shearer és Henry a Hírességek Csarnokának első két tagja

shearer
2021.04.26. 11:24
A Newcastle United legendás csatárát, Alan Shearert és az Arsenal volt támadóját, a francia Thierry Henryt iktatták be elsőként a Hírességek Csarnokába az angol labdarúgó Premier League-ben.

Shearer a PL történetének legeredményesebb gólszerzője, a Newcastle-nél és a Blackburn Roversnél eltöltött 14 szezonja alatt 260-szor talált be az ellenfelek kapujába. A volt angol válogatott játékos 1995-ben bajnok lett a Blackburnnel, és ő az egyetlen a PL történetében, aki két különböző klub színeben is 100 gól fölé jutott.

Ha körülnézek, hogy milyen hihetetlen játékosok szerepeltek a Premier League-ben... Nagy megtiszteltetés, hogy Hall of Fame tagja lehetek – fogalmazott közleményében Shearer. – Mindig is profi futballista akartam lenni. Ez volt az álmom, és az, hogy trófeákat nyerjek, gólokat szerezzek a St James' Parkban. Minden percét élveztem.

A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Henry 258 meccsen klubrekordot jelentő 175 gólt szerzett az Arsenal színeiben a PL-ben. Kétszer lett bajnok a londoni csapattal, és kulcsjátékosa volt annak a gárdának, amely a 2003/04-es szezonban veretlenül lett első.

Több mint különleges érzés, hogy Alan Shearerrel mi vagyunk az elsők, akiket beiktattak – mondta Henry. – Amikor gyerek voltam, az volt a vágyam, hogy kapjak egy pár futballcipőt, most pedig a Hírességek Csarnokáról beszélünk.

A liga bejelentése szerint a Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt futballisták tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

(MTI)

Borítókép: Odd Andersen / AFP