Győzött Budafokon, kivívta a bennmaradást a Honvéd

2021.05.02. 19:07
A Budapest Honvéd 1–0-ra nyert a sereghajtó Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

Az első félidőben mindkét csapat aktív volt mezőnyben, de a pontosabb vendégek helyzeteket is kidolgoztak. A hazaiak csupán a játékrész közepén és végén veszélyeztették Tujvel kapuját egy-egy alkalommal.

A szünet után azonnal kapujához szegezte ellenfelét a nagy intenzitással kezdő Honvéd, és az 53. percben Mezgrani távoli átlövésével megszerezte a vezetést. Lendületben maradt a vendégcsapat, de nem tudta növelni az előnyét, és a félidő derekán kijött a szorításból a hazai együttes. A hátralévő időben a kapuk nem forogtak veszélyben, mert a Budafok hiába igyekezett, a Honvéd fegyelmezett mezőnymunkával biztosan őrizte meg előnyét.

A Budafok kilenc forduló óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken nyolcadszor szenvedett vereséget.

A kispestiek ezzel a győzelemmel bebiztosították élvonalbeli tagságukat, illetve egy fordulóval a zárás előtt az is eldőlt, hogy a budafokiak mellett a Diósgyőr lesz a másik kieső.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budafoki MTE–Budapest Honvéd FC 0–1 (0–0)
Budafok, v.: Vad II
gólszerző: Mezgrani (53.)
sárga lap: Oláh (76.), Zeke (88.), illetve Bőle (23.), Aliji (62.)

Budafok:
Kovács Z. – Margitics (Huszti A., 56.), Jagodics, Oláh, Zeke – Filkor, Micsinai (Csonka, 80.) – Ihrig-Farkas (Kulcsár K., 68.), Kovács D., Medgyes (Lőrinczy, 80.) – Takács R. (Skribek, 80.)

Budapest Honvéd:
Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric, Aliji (Uzoma, 86.) – Kamber – Bőle (Szendrei, 63.), Gazdag, Hidi, Nagy D. (Balogh N., 63.) – Eppel (Kesztyűs, 75.)

(MTI)  • Tippek
  • Hírek