Rendőrök oszlatták a Zürich futballcsapatának drukkereit

2021.05.03. 11:17
A Zürich labdarúgócsapatának drukkerei összecsaptak a svájci rendőrökkel az együttes vasárnapi bajnoki mérkőzése előtt, előbbiek különböző tárgyakkal dobálóztak, utóbbiak gumilövedékeket, könnygázt és vízágyúkat is bevetettek.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Letzigrund Stadion elé több száz hazai drukker vonult ki szervezett keretek között, hogy a létesítményen kívülről szurkoljon, illetve valahogy bejusson a lelátóra a kiesés szempontjából fontos Zürich-Lugano mérkőzésre.

A járványhelyzet kapcsán érvényes korlátozások miatt az országban maximum 15 fős társaságok találkozhatnak, míg a svájci liga meccsein csupán százan lehetnek a lelátón.

Kiemelték: a rendőrök szerették volna feloszlatni a tömeget, de a szurkolók köveket, palackokat és pirotechnikai eszközöket dobáltak feléjük, így erre reagálva ők is bevetették az ilyenkor használatos technikákat. Hozzátették: az incidensben senki nem sérült meg.

A Zürich szurkolói támogatása nélkül végül 3–0-ra győzött. A tízcsapatos ligában hetedik helyezett gárda hét forduló után nyert ismét.

(MTI)

Borítókép:   • Tippek
  • Csok