Zidane nyílt levélben mondta el, miért távozott a Real Madridtól

zidane
2021.05.31. 12:32
Nyílt levélben búcsúzott a Real Madrid szurkolóitól Zinédine Zidane vezetőedző, aki felfedte, hogy a bizalom hiánya miatt távozott a klubtól.

Az aranylabdás futballista, aki játékosként egy, majd edzőként három alkalommal hódította el a Bajnokok Ligáját a madridiakkal, az AS című sportnapilapban megjelent nyílt levelével búcsúzott.

Kedves madridisták, húsz éve, amikor először betettem a lábam Madridba, majd felvettem a fehér mezt, érzem, hogy körbevesztek szeretettel. Mindig is éreztem, hogy valami különleges van köztünk

– kezdte érzelmes felütéssel a 48 éves tréner.

Zidane leírta, hogy első regnálást követően, 2018 májusában azért állt fel a kispadról, mert a két és fél év alatt mindent megnyert az együttessel, és úgy gondolta, a csapatnak akkor egy új impulzusra, másik útra volt szüksége ahhoz, hogy a csúcson maradjon.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Zidane elmondta, ezúttal más volt a helyzet. Egyszerűen nem érezte a bizalmat a klub felől, hogy közép- és hosszú távú terveit megvalósítsa.

Hozzátette, tisztában van azzal, hogy egy akkora klubnál, mint a Real Madrid, ha nem nyer semmit, akkor az edzőnek mennie kell. Ugyanakkor véleménye szerint a vezetők elfelejtették, milyen eredményeket ért el korábban a csapattal és a szakmai stábbal, illetve milyen napi kapcsolatban volt velük, valamint a körülöttük dolgozó 150 személlyel. Éppen ezért nagyon fájt számára – és az egész csapatnak –, hogy a vereségek után mindig arról olvasott az újságokban: mennie kell a kispadról.

Ezek szándékosan kiszivárogtatott, és az újságokban megjelenő üzenetek voltak, amelyek negatív hatást gyakoroltak a csapatra. Kételyeket ébresztettek és félreértésekhez vezettek.

A Real ebben a szezonban – 11 év után – trófea nélkül maradt, a La Ligában a városi rivális Atlético Madrid mögött második lett, a Bajnokok Ligájában a későbbi győztes Chelsea búcsúztatta az elődöntőben, a Király-kupában pedig már a 32 között kiesett.

(MTI)

(Borítókép: Quality Sport Images / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Hírek