Furcsa dolog miatt támadják a melegek a brazil válogatottat

GettyImages-1233692576
2021.07.01. 14:19

Egészen furcsa ügy miatt tettek panaszt a Brazil Labdarúgó-szövetség ellen. Az egyik brazil LMBT-szervezet ugyanis felháborodott azon, hogy egyetlen brazil játékos sem viseli a 24-es számú mezt a Copa Américán, amely a melegek egyik jellegzetes helyi szimbóluma – írja a LÉquipe.fr.

A szövetség 48 órát kapott a riói bíróságtól, hogy magyarázatot adjon arra, miért nem játszik senki 24-es mezben, miközben 28 játékost nevezhettek a kontinenstornára. 

Brazília az egyetlen a tornán részt vevő nemzeti csapatok közül, ahol senki sem viseli a 24-es mezt. Állítólag vizsgálják, hogy a hatóságoknak lehet-e beleszólásuk a játékosok mezválasztásába.

A francia napilap szerint a CBF-nek választ kell adnia arra, hogy szándékosan ignorálta-e a 24-es mezszámot, és hogy a szövetségen belül ki dönt a mezszámokról. A Reuters hírügynökség kérdésére nem válaszolt a brazil szövetség.

Brazília a negyeddöntőben Chilével találkozik a Copa Américán magyar idő szerint szombat hajnalban, 2 órakor. Ha nyer, az elődöntőben a Peru–Paraguay-párharc győztesével meccsel.

(Borítókép: Gólt ünnepel a brazil válogatott a Copa Américán Ecuador ellen. Fotó: MB Media / Getty Images Hungary)  • Hírek
  • Bankszámla