Nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat – mondja az angolok legendája

rooney
2021.09.24. 10:20
Wayne Rooney vezetőedző kijelentette, hogy a rendkívül nehéz anyagi helyzet ellenére sem hagyja el csapatát, az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Derby Countyt.

Harcolni fogok a klubért. Nem hagyom magukra a bajban a dolgozókat, hiszen szükségük van egy vezetőre. Elkötelezett vagyok az egyesület mellett

– szögezte le a játékosként 120-szoros válogatott Rooney.

Az edző tavaly novemberben vette át a Derby County irányítását, a csapat az előző idény utolsó játéknapján biztosította bennmaradását, a mostani szezonban viszont mínusz két ponttal sereghajtó, mert a liga a pénzügyi szabályok megsértése miatt 12 pontot levont tőle.

Egy liverpooli lakótelepen nőttem fel, szóval tudom, milyen nehéz lehet az élet. Engem érdekelnek a játékosok és a dolgozók. Milyen ember lennék, ha távoznék és felraknám a lábamat, vagy csak néhány hétre elutaznék nyaralni?

– mondta Rooney. Hozzátette ugyanakkor, hogy valószínűleg nem vállalta volna el a vezetőedzői munkát, ha már tavaly tud a klub pénzügyi problémáiról.

Rooney a közelmúltban nyilvánosan bírálta Mel Morris tulajdonost a helyzet kezelése miatt.

„Én augusztus 9. óta nem beszéltem Morrisszal, telefonon és sms-ben sem keresett. Ezt egy kicsit tiszteletlennek tartom. A kommunikáció nagyon fontos, akár jó, akár rossz hírről van szó” – magyarázta.

Wayne Rooney 120 alkalommal ölthette magára az angol válogatott mezét, aminél csak a kapus Peter Shilton (125) játszott többször a „háromoroszlánosok” színeiben, az 53 gólja pedig a patinás gárda történetének legjobb mutatója, megelőzve Bobby Charltont (49 gól/106 meccsen), Gary Linekert (48/80), Jimmy Greavest (44/57) és – egyelőre? – Harry Kane-t (41/64) is.

(MTI/Index)

(Borítókép: Alex Morton/Getty Images)  • Tippek
  • Hírek