16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 4
Koreai Köztársaság 1

Óriási balhé, szétverték a VAR-fülkét a feldühödött szurkolók – videó

2021.11.01. 10:49

Eddig még nem látott jeleneteket hozott a vasárnap esti Gremio–Palmeiras brazil bajnoki találkozó. A mérkőzés végig feszült hangulatban zajlott, a szurkolók is próbáltak egymásnak esni (a szektorok között húzódó palánk meggátolta őket), míg a hazaiak eltiltott játékosa, a korábban a Bayern Münchenben és a Schalkéban is futballozó Rafinha a játékvezetőket sértegette.

A lefújás után aztán totálisan elszabadult a pokol, a hazai szurkolók ugyanis nem tudták megemészteni, hogy csapatuk 3–1-es vereséget szenvedett. Mindezt úgy, hogy az első félidő hosszabbításában két gólt is kaptak (egyet büntetőből, amit videobírózás előzött meg), aztán a VAR a 86. percben ismét kedvezőtlenül döntött számukra, ugyanis elvett egy találatot, amivel 2–2-re módosult volna az állás. Ehelyett jött az utolsó koporsószög a 93. percben, amivel végleg eldőlt a meccs, a szurkolóknál pedig betelt a pohár.

Többen is a pályára rohantak, ahol elkezdtek randalírozni, szétverték a VAR-fülkét, a vegyes zónát, a reklámtáblákat, a sajtómunkások számára kihelyezett székeket is elkezdték dobálni. A játékvezetők az öltözőbe, a játékosok pedig a folyosóra menekültek. A huligánok gyakorlatilag mindent megsemmisítettek, ami az útjukba került.

Az ügyészség már vizsgálja a történteket, a Gremióra minden bizonnyal minimum 100 000 realos (kb. 5,5 millió forintos) büntetés, valamint maximum 10 zárt kapus mérkőzés vár.

A Palmeiras 29 forduló után a 2., a Gremio a 19. a bajnokságban.  • Hírek
  • Hírek