11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 2
Uruguay 0

Xavi hazatért, a Barca bemutatta új edzőjét

000 9R99WQ
2021.11.08. 14:28
Az FC Barcelona hétfőn kora délután a csapat stadionjában, a Camp Nouban mutatta be egykori legendás futballistáját, Xavier Hernandezt, aki a jövőben vezetőedzőként felel a szakmai munkáért.

Az eseményre rengeteg szurkoló látogatott ki a stadionba, Xavi pedig a klub elnökével Joan Laportával közösen, a pályán írta alá a szerződését.

A katalán egyesület hosszas tárgyalások és egyeztetések végén, szombatra virradóra jelentette be korábbi legendás játékosának szerződtetését, aki eddig a katari asz-Szadd együttesét irányította.

Mindannyiótoknak köszönöm. Nem akarok túl érzelmes lenni, de most libabőrös lettem

– mondta a Ronald Koemant váltó, 41 éves tréner, miután a stadion gyepén aláírta 2024-ig szóló szerződését. „Ez a világ legnagyobb klubja, és nagyon keményen fogok dolgozni azért, hogy elérjük azt, amit vártok tőlünk.”

A Barcában 24 éven át szereplő, a felnőtt csapatban 767 mérkőzésen pályára lépő klasszis középpályástól azt remélik, hogy kivezeti a csapatot jelenlegi nehéz helyzetéből, és egy új, sikeres korszakot kezd a klubnál.

Felkészülten érkeztem. A DNS-em nem változott. Irányítanunk kell, labdát tartanunk, helyzeteket kialakítanunk, és intenzív futballt kell játszanunk. Az a küldetésünk, hogy sok olyan dolgot visszahozzunk, ami elveszett az utóbbi időben

- hangsúlyozta az új edző.

Xavi nincs könnyű helyzetben, a csapat ugyanis csupán a kilencedik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-csoportjából sem biztos még a továbbjutása a nyolcaddöntőbe.

Játékosként Xavi 25 trófeát nyert a csapattal, köztük négy Bajnokok Ligáját és nyolc bajnoki címet.

(Borítókép: Lluis Gene / AFP)  • Hírek
  • Bankszámla