16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05. ÉLŐ
Brazília 4
Koreai Köztársaság 0

A ManCity sztárja támogatja a kétévenkénti világbajnokságot

2021.11.13. 17:34

Egyre közeleg december 20., amikor a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elöljárói egy online konferencia keretében megtárgyalják, lehet-e világbajnokság minden második évben. A FIFA az Arsenal korábbi edzőjét, Arsène Wengert bízta meg azzal, hogy reformálja meg 2024-től kezdődően a nemzetközi futballnaptárat, amelynek egyik szerves része lenne a kétévente megrendezett vb. 

Az európai szövetség (UEFA) már többször is hangot adott véleményenek, mely szerint nem tartja jó ötletnek a menetrend sűrítését, de több tagszövetség, klub és futballista is ellenzi a felvetést.

Wenger célja az, hogy minden júniusban legyen egy nagy világesemény, ennek következményeként szezon közben kevesebb, de hosszabb nemzetközi szünet szerepelne a naptárban.

A sok kétkedővel szemben most egy támogatóra talált a FIFA a Manchester City és a belga válogatott játékosának, Kevin de Bruyne-nak a személyében. A középpályás elmondta, szerinte nem ördögtől való a koncepció, személyesen is beszélt erről Wengerrel, de csak akkor valósulhat meg, ha teljesül két tényező: egyrészt mindenkinek közösen kell dolgoznia, másrészt a futballisták számára elegendő pihenőt kell hagyni a klubidény végeztével.  • Hírek
  • Hírek