Rémálomról írnak az olaszok, aminek még koránt sincs vége

GettyImages-1353486387
2021.11.16. 11:36

A hétfő esti világbajnoki-selejtezők közül a legnagyobb meglepetést Olaszország gól nélküli döntetlenje szerezte Észak-Írország ellen, amivel pótselejtezőre kényszerül az Eb-címvédő együttes. Roberto Mancini csapata az októberi selejtezők során többször is elszalasztotta a csoportgyőzelmet és biztos vb-részvételt, de az észak-ír találkozó után már az olasz sajtó sem kímélte válogatottját. 

„Micsoda rémálom, aminek még koránt sincs vége!” – áll a La Gazzetta dello Sport keddi címlapján. A neves olasz napilap bírálja válogatottja teljesítményét, és véleményük szerint ez a szégyenteljes eredmény a Wembley-ben megszerzett Európa-bajnoki cím érdemeit is csökkenti. 

A Tuttosport szerint egy teljesen másik olasz válogatottra lesz szükség ahhoz, hogy a márciusi pótselejtezőkön kiharcolják a vb-részvételt. Megemlítik, hogy lassan Olaszország és a világbajnoki-pótselejtezők összeforrnak, mivel az Azzurrinak már számtalanszor kellett pótselejteznie a világbajnoki szereplésért. 

Az olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini szerint a válogatott ennek ellenére egészen biztos kvalifikálni fog Katarba, ahol a világbajnoki trófeáért küzdhetnek jó eséllyel.

Kár érte, mert már sokkal korábban biztosíthattuk volna a csoportelsőségünket

– tette hozzá a kapitány. 

Az európai pótselejtezők sorsolását jövő pénteken tartják Zürichben.

(Borítókép: Getty Images)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM