Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Hatalmas verekedés volt az angol rendőrök és a lengyel szurkolók között

000 9TE34T
2021.11.26. 15:18
Tizenkét rendőr sérült meg csütörtökön este, amikor a Leicester City–Legia Warszava labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen összecsaptak a vendégek szurkolóival.

A helyszínen a rendet felügyelő rendőrök a találkozó második félidejében kerültek konfliktusba a Legia drukkereivel a vendégszektorban, miután a lengyel szimpatizánsok tüzeket gyújtottak és megpróbáltak átjutni a hazai nézőkhöz.

A heves összetűzés után a tizenkét sérült rendőr közül kettőt kórházba szállították. Az egyiknek eltört a csuklója, míg a másik agyrázkódást szenvedett. A rendőröknek végül sikerült helyreállítaniuk a rendet, és megakadályozták, hogy a lengyel nézők átjussanak az angolok szektoraiba.

A rendőrség pénteken közölte, hogy az incidens végén hét személyt őrizetbe vettek, akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Nem ez az első eset, hogy meggyűlt a baja az angol rendfenntartó szerveknek a lengyel drukkerekkel: 

az októberi angol–magyar vb-selejtezőn ugyanis a hírek szerint a vendégszektorban több lengyel szurkoló is helyet foglalt, és ők kerültek összetűzésbe a rendezőkkel.

A találkozót egyébként 3–1-re a hazai együttes nyerte, ezzel átvette a vezetést a C csoportban, amelyben a Napoli és a Szpartak Moszva egyaránt egy pont hátránnyal követi, a Legia pedig mindössze kettővel lemaradva a negyedik.

(Borítókép: Oli Scarff / AFP)  • Vennék
  • Bankszámla