Lewandowski ügynöke szerint a 2021-es Aranylabda nem Messié

GettyImages-1356266446
2021.11.30. 15:27
Élesen kritizálta az Aranylabda-szavazás végeredményét Pini Zahavi, a tavaly a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski ügynöke.

„Nagy gratuláció Lionel Messinek, aki nagyszerű futballista és a sportág örök legendája" – mondta az izraeli szakember a tz és a Münchner Merkur című lapoknak.

De a 2021-es Aranylabda nem az övé. Ez nem. Az Aranylabda idén Robert Lewandowskié. Nem lopták meg, de ő érdemelte volna

– állítja Pini Zahavi, Robert Lewandowski ügynöke. 

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel támadó bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt a gólgyártásban. A 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját, s már a mostani idényben is 25 gólnál jár 20 tétmeccs után. A naptári évet tekintve 53 tétmérkőzésen szerzett találata van, ezzel messze a legjobb az öt legnagyobb európai bajnokságot tekintve.

Nem csoda, hogy sok százmillió szurkoló nehezen hiszi el ennek a rangos versenynek a végeredményét. A hétfő estének azzal kellett volna végződnie, hogy Robert az első Aranylabdáját ünnepli

– tette hozzá Zahavi. Nem csak a szurkolóknak, a német lapoknak sem felhőtlen az öröme Messi győzelme kapcsán.

A Paris Saint-Germain argentin sztárja, a hetedszer győztes Lionel Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit a France Football idei szavazásán. 

MTI

(Borítókép: Robert Lewandowski átveszi az Év Csatárának járó díjat. Fotó: Aurelien Meunier)   • Biztosítás