Matthijs de Ligt kihagyja az ukránok elleni meccset

2021.06.12. 14:46
Frank de Boer holland szövetségi kapitány sajtótájékoztatóján Matthijs de Ligt hiányzása mellett szó volt a kapuskérdésről, Maarten Stekelenburg véd majd az Európa-bajnokságon.

A holland válogatott június 13-án debütál a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon az ukrán válogatott ellen. Frank de Boer több bejelentéssel is készült a mérkőzés előtti napra. A június 5-én edzés közben megsérülő Matthijs de Ligt kihagyja az ukránok elleni meccset, a szövetségi kapitány nem szeretne kockáztatni. A Juventus védőjének állapota folyamatosan javul, már újra a csapattal edz, de a tréner szeretne minél kevesebb rizikót vállalni, ezért a 21 éves sztár bemutatkozása az Eb-n még várat magára. De Ligt a portugál edzőtáborban szenvedett combsérülést.

Reményeink szerint a torna sokáig tart számunkra, és égető szükségünk lesz rá [Matthijs de Ligtre]. Ha a döntőről beszélnénk, mindenképpen játszana, de így nem szeretnénk fölösleges kockázatot vállalni – nyilatkozta De Boer.

De Ligt helyére több név is szóba jöhet a védelemben. Nathan Aké, Daley Blind, Joël Veltman és Stefan de Vrij is bevethető. A négy név közül valószínűleg De Vrij játszik majd De Ligt helyén, tapasztalt játékosról beszélünk, aki remek szezont futott az Interrel.

A szövetségi kapitány továbbá bejelentette, hogy Maarten Stekelenburg lesz az első számú kapus az Eb-n. A 38 éves kapus 2004-ben debütált a válogatottban, a 2010-es világbajnokságon a döntőig védett a csapatnak, ahol a 116. percben kapta a mérkőzés első gólját, mely végül az egyetlen találat volt a döntőben, ezzel lett világbajnok a spanyol válogatott. Az utóbbi időben már Jasper Cillessen az első számú hálóőr, ám őt COVID-19 fertőzése miatt otthon hagyta a csapat. Stekelenburg az idén gyakran jutott szerephez az Ajaxban, mivel André Onana lebukott doppinggal, így 2021 novemberéig eltiltotta az UEFA.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM