Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Korábbi orvosa szerint Eriksen eredményei rendben voltak

2021.06.13. 10:02

Borzalmas jelenetek játszódtak le szombaton a Dánia–Finnország labdarúgó-Európa-bajnoki találkozón. A 42. percben Christian Eriksen, a hazaiak középpályása összeesett az oldalvonal mellett, a csapat stábja, valamint a stadion orvosai pedig több mint 10 percen keresztül küzdöttek az életéért – szerencsére sikeresen.

A játékost kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, a hírek szerint üzeneteket is váltott csapattársaival. A mérkőzést később folytatták, amelyet a finnek 1–0-ra megnyertek, bár az eredmény jelenleg sokadlagos.

A legfontosabb, hogy Eriksen él. A kórház vasárnap reggel is annyit közölt, hogy stabil az állapota, további információt viszont nem ismerünk. Például azt sem, hogy pontosan mi történt vele, és mi vezetett idáig.

Sanjay Sharma sportkardiológus – aki dolgozott Eriksennel, amikor a dán klasszis a Tottenham játékosa volt – a Sky Newsnak próbálta megfejteni az eseményeket és azt, mi várhat a 29 éves kiválóságra.

Egyelőre nem lehet tudni, mi történt pontosan. 2019-ben vizsgáltam utoljára, akkor minden eredménye jó lett. Lehet, hogy ismeretlen szívrendellenesség áll a dolog mögött, de a magas hőmérséklet is kiválthatta

– mondta a londoni St. George University professzora, aki egyébként az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) kardiológusi csapatának vezetője.

„A lényeg, hogy életben van és stabil, ami a felépülését tekintve mindenképp pozitív. Hogy játszhat-e még valaha? Nem tudom. Itt, az Egyesült Királyságban biztosan nem engednénk. Ha keményen akarok fogalmazni, akkor Eriksen szombaton pár percre meghalt. Vajon van-e olyan orvos, aki ezek után kockáztatná, hogy ez megismétlődjön? Nem hiszem.”

Az eset után szárnyra kaptak olyan álhírek, amik szerint Eriksen a koronavírus elleni vakcina miatt lett rosszul, amit később a hivatalos szervek cáfoltak, a játékos ugyanis még nem kapott oltást, valamint a fertőzésen sem esett át korábban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport