Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

Videó: elájult az egyik francia játékos a keddi meccsen

2021.06.16. 11:09

Saját elmondása szerint tíz-tizenöt másodpercre elájult Benjamin Pavard, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott védője a németek ellen 1–0-ra megnyert, keddi Európa-bajnoki összecsapáson.

A müncheni mérkőzésen – írj az MTI – a Bayern München futballistája Robin Gosensszel ütközött egy beadást követően, majd percekig ápolásra szorult, de visszatért a pályára.

Ki voltam ütve tíz-tizenöt másodpercre, azután már jobb volt.

A torna előtt mind a 24 részt vevő csapat aláírta azt az egyezményt, amely különleges szabályokat ír elő a lehetséges agyrázkódásos esetekre. Ennek ellenére a profi játékosokat tömörítő FIFPro alelnöke, Francis Awaritefe arról beszélt, hogy a futballban ezzel a jelenséggel továbbra sem foglalkoznak kellőképpen. A szervezet már hosszabb ideje próbálja elérni, hogy ilyen esetekben átmenetileg cserélni lehessen a keretben, a játékos pedig hat nap után visszatérhetne a csapathoz.

Nagyon aggódunk, mivel a labdarúgás komoly lemaradásban van más sportágakkal szemben az agyrázkódási protokollok tekintetében

– tette hozzá Awaritefe.

A magyarokkal és a címvédő portugálokkal is egy csoportban lévő franciák 1–0-ra nyerték az összecsapást, az Index a helyszínről jelentkezett.