Kitört a botrány, leveszik az M4 képernyőjéről Bognár Györgyöt

2021.06.18. 15:45

Mint megírtuk, nagy vihart kavart a Paksi FC vezetőedzője, Bognár György, aki érzéketlen hangnemben kritizálta az M4 Sport stúdiójában az UEFA döntéshozatalának sebességét, miután a Dánia–Finnország Eb-csoportmeccs 42. percében összeesett Christian Eriksent a pályán kellett újraéleszteni, Anthony Taylor játékvezető pedig félbeszakította a találkozót.

Az Index a Blikk információihoz hasonlóan úgy értesült, hogy Bognár Györgyöt ezután inkább nem hívják mérkőzéseket elemezni.

A szakember a többi között az alábbi gondolatokat osztotta meg a nyilvánossággal:

  • „Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek.”
  • „Jó hírt kaptak, miért nem akarnak pályára lépni?”
  • „Teszetosza banda, miért kell 45 perc?”
  • „Nem találják a labdát?”

Mindezt tetézte, hogy Bognár Györgyöt sem a műsorvezető, Berkesi Judit, sem a másik szakértő, Petry Zsolt nem tudta leállítani. 

Mit foglalkozol a dán játékosok lelkiállapotával?

– kérdezte Petry Zsolttól. 

Az eset után a tréner az alábbi magyarázatot fűzte a történtekhez a Paks Facebook-oldalán:

Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia–Finnország-mérkőzés közbeni véleménynyilvánításom.

Miután több forrásból is értesültünk a stúdióban, hogy a dán válogatott Christian Eriksen állapota stabil, szakmai szempontokat kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni minden sportrajongótól és mindenki mástól, aki félreértett és akit akaratomon kívül megbántottam az érzéseiben. A történtek rám is sokkolóan hatottak, érzelmileg megviseltek, éppen ezért szerettem volna sürgetni, hogy ennek a találkozónak minél előbb vége legyen. Kívánom, hogy soha többé ne kelljen átélnünk ilyen esetet, hogy Christian, akiért egy világ aggódik, mielőbb felgyógyuljon, pályára léphessen, ahogy csapattársaitól is ezt kérte.

Az M4 Sport akkor ugyanezeket a gondolatokat tette közzé.

A dán válogatott tagjain egyébként a szünet ellenére is látszódott, hogy mélyen érintették őket a történtek. A finnek egy olyan fejes után szereztek győztes gólt, amelyet más esetben a dán kapus, Kasper Schmeichel könnyen lehet, hogy kivédett volna.

Bognár György képernyőről való levételét a csatorna hivatalosan nem erősítette meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport