Szabolcs
20 °C
35 °C

Eriksent kiengedték a kórházból

GettyImages-1323217466
2021.06.18. 18:22

Hat nappal azután, hogy megállt a szíve a Dánia–Finnország Európa-bajnoki mérkőzés 42. percében, szabadon engedték Christian Eriksent.

Az Internazionale középpályása az oldalvonal mellett esett össze, több mint tíz percen keresztül küzdöttek az életéért. Szívmasszázst alkalmaztak rajta, majd defibrillátorral sikerült újraéleszteni. Kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, a hírek szerint pedig a félbeszakított mérkőzés folytatásának utolsó tíz percét meg is nézte.

Folyamatosan javult az állapota. Először az ügynökén keresztül üzent, majd Instagramon is közzétett egy fotót, amellyel köszönetet mondott az érte aggódóknak, közben pedig folyamatosan tartotta a kapcsolatot telefonon a válogatottal. A minap pedig beültettek neki egy szívritmusszabályozót is, az operáció sikeres volt.

Pénteken újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis kiengedték a Rigshospitalet kórházból, ahonnan az első útja a válogatott edzőtáborába vezetett, hogy meglátogassa a társait. 

„Köszönöm a rengeteg biztatást, hihetetlen érzés. A műtét jól sikerült, a körülményekhez képest jól érzem magam. Jó volt látni a srácokat a csütörtöki mérkőzés után, ahol remekül játszottak. Nem kérdés, hogy mennyire fogok nekik szurkolni hétfőn, Oroszország ellen”

– írta a 29 éves játékos.

Eriksen jelenleg otthon tartózkodik a családjával, ahol hosszú pihenés vár rá.

(Borítókép: Christian Eriksen 2021. június 12-én. Fotó: Friedemann Vogel / Pool / Getty Images)