16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Budapesten rendezhetik az Európa-bajnokság döntőjét

GettyImages-1233475595
2021.06.18. 09:17
A brit kormány rendkívül komolyan veszi a koronavírus-járványt, ezért megfontolja, hogy beengedjék-e a világ minden tájáról érkező VIP-vendégeket az Európa-bajnokság döntőjére. Attól félnek ugyanis, hogy behurcolják a járványt, ezzel továbbfertőzvén a brit lakosságot – írja a The Times.

Az UEFA már közölte a brit kormánnyal, hogy ha nem képes biztosítani 2500 jegyet a július 6–7-i elődöntőre, valamint a 11-i Eb-döntőre, akkor Budapestre viszik a mérkőzéseket. A brit kormány néhány napja döntött úgy, hogy egy hónappal meghosszabbítja a tervezett nyitást. Jelenleg vizsgálják, hogyan is tudnák feloldani a problémát a karanténkötelezettség alól.

Az eredeti tervek szerint a londoni Wembley-stadionban játszanák az elődöntőket és a döntőt, de nem kizárt, hogy végül Budapestre kerülnek a torna zárómérkőzései.

A Puskás Arénában telt ház előtt játsszák a mérkőzéseket az Európa-bajnokságon, egyedüli stadionként teljes kapacitással üzemel a kontinenstornán.

A magyar válogatott szombaton a világbajnok Franciaországot fogadja itt, majd jövő héten szerdán Portugália csap össze itt a franciákkal. Vasárnap az egyik nyolcaddöntőt is Budapesten rendezik; csütörtökön eldőlt, hogy Hollandia lesz a meccs egyik résztvevője.

Közleményt adott ki az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közleményt adott ki a The Times cikkét követően a finálé helyszínével kapcsolatban.

Az UEFA örömmel vette tudomásul, hogy a Wembley már 50 százalékos kapacitással fog működni az egyenes kieséses szakaszban. Tárgyalunk a helyi hatóságokkal, hogy megpróbáljuk engedélyeztetni a minél több néző beengedését, szigorú tesztelési és buborék-koncepció alkalmazásával. Ez azt jelentené, hogy a szurkolók kevesebb mint 24 órát tartózkodnának Londonban. Megértjük, hogy a kormányokra óriási nyomás nehezedik, és próbálunk mindkét fél számára kedvező kompromisszumot kötni. Mindig van egy készenléti terv, de jelenleg úgy kalkulálunk, hogy Londonban rendezzük az Európa-bajnokság utolsó hetét

– olvasható az UEFA kommünikéjében.

Az MLSZ szóvivője az angol sajtónak elmondta: a magyar szervezők a négy budapesti mérkőzés megrendezésére koncentrálnak, ugyanakkor az MLSZ és Csányi Sándor elnök is többször elmondta korábban, hogy a magyar szövetség minden rangos futballesemény rendezésére készen áll.

(Borítókép: Magyarország-Portugália mérkőzés a Puskás Arénában 2021. június 16-án. Fotó: Nick England - UEFA / Getty Images)

  • Tippek
  • Hírek