16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Thomas Müller kellemetlen magyar ellenfélre számít

2021.06.20. 10:58

Thomas Müller, a német labdarúgó-válogatott rutinos tagja Portugália legyőzését követően már a szerdai összecsapásra fókuszál, és a magyar csapatra kellemetlen ellenfélként tekint.

A Bayern München támadója szombaton végigjátszotta az Európa-bajnokság F csoportjában a 4–2-es német győzelemmel záruló müncheni mérkőzést. Ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy égetően nagy szükségük volt a három pontra, így ismét saját kezükbe került a sorsuk.

Az összpontosításunkat azonban nem szabad elveszítenünk, Magyarország ellen nagyon kellemetlen játszani

– mondta az MTI beszámolója szerint.

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya hangsúlyozta: jó néhány dolog szóba került náluk az elmúlt napokban, és a franciáktól az első meccsen elszenvedett vereség után keresték az egyensúlyt. Hozzátette: tisztában voltak vele, hogy még nagyobb sebességen kell majd játszaniuk a portugálokkal szemben, ha eredményesek akarnak lenni.

Próbálnak pozitívak maradni a portugálok

Kiválóan küzdöttünk, ami nagy lelkierővel párosult. Nagyon sok ígéretes támadást vezettünk egy erős ellenféllel szemben

– értékelte a Portugália elleni győzelmet.

A vesztes csapat edzője, Fernando Santos szerint jól, szervezetten kezdtek, és támadásokat is vezettek, elsősorban kontrákból, amire készültek.

Németország jobb volt, de megálltuk a helyünket

– emelte ki. A második félidő elején, az ő szempontjukból még 1–2-es állásnál volt lehetőségük az egyenlítésre, és ha akkor eredményesek, talán a folytatás is másképp alakult volna.

A németek a találkozó 51., majd 60. percében is gólt szereztek, amivel 4–1-re elhúztak.

João Moutinho, a portugálok középpályása szerint nem azt az eredményt érték el, amit szerettek volna, és időnként nem tudtak mit kezdeni a németek mezőnyfölényével. Hangsúlyozta: az ellenfél nagyszerű csapat, kiváló játékosokkal, és olyan nyomást gyakoroltak rájuk, amit nem bírtak ki.

A pozitív dolgainkra kell azonban koncentrálnunk, nem estünk szét, képesek voltunk feljavulni, felzárkóztunk kétgólos különbségre, kapufánk is volt. Ezekre építve kell tovább dolgozunk.

A csoport záróköre előtt a franciáknak 4, a németeknek és a portugáloknak 3-3, a magyaroknak 1 pontjuk van. A harmadik fordulóban, szerdán Münchenben két társrendező, Németország és Magyarország találkozik, míg Budapesten a Puskás Arénában Portugália–Franciaország-összecsapást rendeznek.

  • Hírek
  • Bankszámla