Vasárnap holland–cseh a Puskásban – így folytatódik az Eb

puskás aréna
2021.06.24. 05:54

A magyar csoport két mérkőzésével véget ért az Európa-bajnokság első szakasza, kialakult a legjobb 16 mezőnye, szombaton kezdődik a kieséses szakasz. Ennek apropóján összeszedtük a további menetrendet.

A hat csoport első és második helyezettje automatikusan bekerült a nyolcaddöntőbe, mellettük a négy legjobb harmadik csatlakozott, a finnek és a szlovákok számára alakult rosszul az összevetés, így ők maradtak ki a folytatásból.

A nyolcaddöntő június 26-án, Amszterdamban veszi kezdetét, ahol 18 órakor az olaszok mögött második walesiek a remek hajrával második helyre becsúszó dánokkal találkoznak, ugyanezen a napon Londonban is rendeznek egy meccset, az olaszok az osztrákokkal vívnak meg.

Kiemelendő a vasárnap 18 órakor kezdődő összecsapás, hiszen a hibátlan mutatóval menetelő hollandok a Puskás Arénában CSEHORSZÁGOT „fogadják”.

Pikáns párharcnak ígérkezik Londonban az Anglia–Németország csörte, valamint a sevillai Belgium–Portugália ütközet is, a kör pedig június 29-én zárul a glasgow-i Hampden Parkban, ahol az utolsó fordulóban az E csoport első helyét bebiztosító svédek a C négyesben harmadikként záró Ukrajnával találkoznak.

Innentől kezdve a szokásoknak megfelelően döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás, majd szükség esetén büntetőpárbaj határoz a továbbjutó kilétéről.

A negyeddöntő július 2-án rajtol el, a Franciaország–Svájc párharc győztese a Horvátország–Spanyolország nyolcaddöntő továbbjutójával mérkőzik meg, akár a 2018-as vb-döntős párosítás (francia–horvát) is összejöhet – újfent Oroszországban.

Ezt a szegmenst két nap alatt lezavarják, a legjobb négy pedig London felé veszi az irányt, ahol 6-án és 7-én az elődöntő két felvonását, 11-én pedig a finálét rendezik meg.

EURÓPA-BAJNOKSÁG

NYOLCADDÖNTŐ

Június 26.

18.00: Wales–Dánia (Amszterdam)

21.00: Olaszország–Ausztria (London)

Június 27.

18.00: Hollandia–Csehország (Budapest)

21.00: Belgium–Portugália (Sevilla)

Június 28.

18.00: Horvátország–Spanyolország (Koppenhága)

21.00: Franciaország–Svájc (Bukarest)

Június 29.

18.00: Anglia–Németország (London)

21.00: Svédország–Ukrajna (Glasgow)

NEGYEDDÖNTŐ

Július 2.

18.00: Franciaország/Svájc–Horvátország/Spanyolország (Szentpétervár)

21.00: Belgium/Portugália–Olaszország/Ausztria (München)

Július 3.

18.00: Hollandia/Csehország–Wales/Dánia (Baku)

21.00: Svédország/Ukrajna–Anglia/Németország (Róma)

ELŐDÖNTŐ

Július 6.

21.00: Belgium/Portugália/Olaszország/Ausztria–Franciaország/Svájc/Horvátország/Spanyolország (London)

Július 7.

21.00: Svédország/Ukrajna/Anglia/Németország–Hollandia/Csehország/Wales/Dánia (London)

DÖNTŐ

Július 11.

21.00: az első elődöntő győztese – a második elődöntő győztese (London)

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

(Borítókép: A hollandok a Puskás Arénában lépnek pályára a nyolcaddöntőben – Angel Martinez – UEFA/UEFA via Getty Images)

  • Tippek
  • Bankszámla