Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Csányi Sándor sportszerű szurkolásra kér mindenkit

2021.06.26. 20:16
Nyílt levelet írt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, amelyben sportszerű szurkolásra kér mindenkit, aki látogat vasárnap a Hollandia‒Csehország Eb-nyolcaddöntőre a Puskás Arénába. Az mlsz.hu-n megjelent levelét alább tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Szurkolók!

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökeként ezúton is köszönetet mondok azért, hogy olyan fantasztikus hangulatot teremtettek az Európa-bajnokság mérkőzésein, mely egyértelműen hozzájárult a magyar férfi válogatott tiszteletre méltó szerepléséhez. Köszönöm, hogy az utazási nehézségek ellenére, sokan idegenbe is elkísérték a csapatot.

Vasárnap még egy nyolcaddöntő-mérkőzésnek, a Hollandia–Csehország összecsapásnak ad otthont a Puskás Aréna, melyre ismét több tízezer magyar néző váltott jegyet. Ahhoz, hogy a jövőben is házigazdája lehessen Magyarország rangos sporteseményeknek, és ami legalább ennyire fontos, hogy a magyar válogatott mindig és mindenkor telt házas buzdítás mellett játszhassa mérkőzéseit, a kitűnő hazai szervezés mellett a sportszerű légkör is elengedhetetlen. Vendéglátóként ki kell vívni a széleskörű nemzetközi elismerést ezen a téren is.

Tiszteljük a résztvevő csapatok játékosait, szurkolóit!

Kérek mindenkit, hogy minden tekintetben sportszerűen szurkoljon, tartózkodjon a himnuszok kifütyülésétől, továbbá minden olyan kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulástól, mely beárnyékolná a magyar nemzeti válogatott és a szurkolók elismerésre méltó teljesítményét, és ez által az ország megítélését. Kérem ezt tartsák be akkor is, amikor mások részéről provokációt tapasztalnak.

A fentieket nem a Magyar Labdarúgó-szövetség miatt, hanem a magyar labdarúgás, a szurkolók és a magyar válogatott érdekében kérem Önöktől.

Buzdításukat, sportszerű és felelős magatartásukat előre is köszönöm!

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke”

A Hollandia-Csehország nyolcaddöntő vasárnap 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában.