Jusztina
10 °C
27 °C

Valakik elkezdték elkobozni a hollandok szivárványos zászlóit Budapesten

2021.06.27. 16:43
Vasárnap délután a Hollandia–Csehország nyolcaddöntő mérkőzéssel búcsúzik a Puskás Aréna az idei labdarúgó-Európa-bajnokságtól. A mérkőzés előtt számos holland szurkoló érkezett Budapestre szivárványos zászlókkal, azonban a holland média értesülései alapján az UEFA utasítására a stadion és a szurkolói zóna előtt kötelesek leadni azokat. Azóta az UEFA hivatalos Twitterén cáfolta a híreket.

A hírről elsőként a holland nyelvű AD napilap tudósított, miszerint szurkolóikat arra utasítják Budapesten a Puskás Aréna és a hivatalos szurkolói zóna rendezői, hogy belépésnél adják le szivárványszínű zászlóikat. A holland szurkolók tiltakozásukat próbálták kifejezni egy nemrégiben Magyarországon elfogadott, melegellenesnek tartott törvény ellen. 

Az információt a Holland Labdarúgó-szövetség szóvivője is megerősítette, az UEFA tájékoztatása alapján a stadion és szurkolói zóna területére kizárólag a résztvevő országok színeivel rendelkező zászlók vihetők be. 

A lap információi szerint több holland drukker is konfliktusba került a magyar rendezőkkel, mikor megtagadták belépésüket szivárványos zászlóik miatt. 

Az UEFA intézkedéseiket illetően az elmúlt napokban rengeteg kritikát kapott a futballvilágtól. Az egyik legnagyobb port kavart döntés a szövetség részéről az volt, mikor München városa hivatalosan kérte az UEFA-t, hogy a német–magyar mérkőzésen szivárvány színekben világíthassák meg az Allianz Arenát, azonban a város erre nem kapott engedélyt

A Hollandia–Csehország nyolcaddöntő mérkőzés 18 órától kezdődik a Puskás Arénában, mellyel Budapest rendezőként búcsúzik a kontinenstornától. A holland drukkerek hatalmas számban jelentek meg a magyar fővárosban, ahogy ez az alábbi videóból is kiderül.

Frissítés: Az UEFA hivatalos Twitter-oldalán közölte, a holland média értesüléseivel ellentétben engedélyezik a szivárványszínű zászlókat a Puskás Arénában. Kijelentik, hogy álláspontjuk alapján a szivárványos zászlóknak nincsen politikai jelentésük. A szervezet ma az MLSZ-szel is közölte, hogy engedélyezi a szivárványos lobogókat a mérkőzésen.

(Borítókép: Getty Images.)