16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

A bajor miniszterelnök szerint elfogadhatatlan az UEFA döntése

2021.06.29. 16:19
Markus Söder bajor miniszterelnök bírálta az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), amiért az Európa-bajnokság londoni mérkőzéseire, köztük az elődöntőkre és a fináléra felemelt létszámú nézősereg mehet be a Wembley-be, noha a koronavírus delta-variánsa terjed a brit fővárosban.

Söder szerint a döntés elfogadhatatlan, és lehetetlen megérteni:

„Az, amit most az UEFA csinál a nézőszám növelése miatt, számomra nem elfogadható” – mondta a keddi kabinetülésen a bajor miniszterelnök. Hozzátette: a vírus terjedésének lehetősége változatlanul fennáll Európában.

A Wembley-ben az Eb elején negyedház lehetett, ezt először félházra, azaz közel 45 ezerre, majd az elődöntőkre és a döntőre hatvanezerre emelték. Münchenben – ahol többek között a németek fogadták múlt szerdán a magyarokat is – negyedház (közel 12 500 néző) engedélyezett.

A németek kedden (ma) Londonban találkoznak az angolokkal a nyolcaddöntőben.

Boris Johnson brit miniszterelnök egy héttel korábban jelentette be, hogy a fokozottan fertőzőképes delta-koronavírus-variáns terjedése miatt a kormány július 19-re halasztotta az utolsó, negyedik nyitási lépést, ám az Eb londoni összecsapásaira kedvezményeket biztosítottak a rendezők.

(MTI)

  • Hírek
  • Bankszámla