Jadon Sancho nem akar a Manchester Unitedről beszélni

38815211 10e3e966eb272721ff0c89f6a31d46df o
2021.07.04. 15:23

Anglia 4–0-ra legyőzte Ukrajnát az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így 25 év elteltével ismét bejutott a kontinenstorna legjobb négy csapata közé.

Bár a gólokból közvetlenül nem vette ki a részét, Jadon Sancho sokat hozzátett a továbbjutáshoz, igaz, sokan nem értették, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány eddig miért mellőzte a szélsőt. A 21 éves futballista ugyanis Horvátország ellen (1–0) a keretben sem volt, Skócia (0–0) és Németország (2–0) ellen nem állt be, míg Csehország ellen (1–0) a 84. percben szállt be csereként.

Ukrajna ellen viszont már kezdőként kapott lehetőséget szombaton, mindezt két nappal az után, hogy a Manchester United bejelentette, 85 millió euróért szerződtette a Borussia Dortmundtól a futballistát, akinek már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie.

Csakhogy hiába lenne kíváncsi mindenki a 21-szeres válogatott véleményére, Sancho kijelentette, hogy nem akar beszélni az új klubjáról, legalábbis egyelőre – írja a goal.com.

Hogy őszinte legyek, nem akarok a Manchester Unitedről beszélni. Jelenleg kizárólag az angol válogatottra szeretnék koncentrálni. Nyernünk kellett Ukrajna ellen, és nagyon boldog vagyok, hogy így is lett, az pedig külön öröm számomra, hogy játéklehetőséget kaptam. Amikor nem játszottam, még keményebben edzettem, csak arra összpontosítottam, hogy mindent megtegyek a válogatottért

– mondta Sancho a BBC Radio5 Live-nak.

Manchesterben tehát még várni kell arra, hogy a fiatal futballistát hivatalosan is bemutassák, erre addig biztosan nem kerül sor, amíg Anglia versenyben van az Eb-n. Az angolok legközelebb Dánia ellen játszanak az elődöntőben, a találkozót szerdán 21 órakor rendezik a Wembleyben.

(Borítókép:  Chris Ricco / Getty Images)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM