Gareth Bale visszavonulhat jövő nyáron

2021.07.06. 20:30

Gareth Bale visszavonulhat a klubfutballtól 2022 nyarán, de a walesi válogatottban továbbra is játszana – írja a mirror.co.uk.

A 31 éves szélső szerződése jövő nyáron jár le a Real Madridnál, és 

mivel a spanyol klub már az előző idényben is kölcsönadta a Tottenhamnek, aligha hosszabbít a futballistával, aki 600 ezer fontot – 247,6 millió forintot – keres hetente.

Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy rögtön szögre is akasztaná a futballcipőjét, a 2022 telén esedékes katari világbajnokságon ugyanis szerepelne Wales színeiben.

A Mirror szerint Bale a barátaival és tanácsadóival közölte a hírt, hogy jelenleg nem tervezi, hogy a jövő nyáron új klubhoz szerződne, amikor szabaddá válik, ugyanakkor képviselné a hazáját fél évvel később a vb-n.

Ehhez persze az is kell, hogy a walesiek 1958 után először kijussanak, ami nem lesz egyszerű, mivel Belgiummal, Csehországgal, Fehéroroszországgal és Észtországgal vannak egy selejtezőcsoportban. Két forduló után három ponttal a harmadik helyen állnak, miután Belgiumtól kikaptak (1–3), Csehországot megverték (1–0). A tíz csoportelső automatikusan kijut a vb-re, míg a második helyezettek rájátszásban döntik el a kvalifikációt.

A walesi csapatkapitány és gólrekorder a válogatottal továbbjutott a nyári Európa-bajnokság csoportköréből, ám a nyolcaddöntőben súlyos, 4–0-s vereséget szenvedtek Dániától.

  • Tippek
  • Lakáshitel