16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Az Eb rámutatott: hiányoznak az egyéniségek

GettyImages-1328234721
2021.07.12. 18:54
Az Index Sportcast eheti adásában a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjét elemeztük, valamint levontuk a torna általános tanulságait is.

Állandó Eb-szakértőnk, Bene Ferenc szerint Olaszország megérdemelten nyerte meg az Európa-bajnokságot. Mint arról beszámoltunk, az itáliaiak tizenegyesekkel győztek vasárnap este a Wembley-ben Anglia ellen.

Nagyon jól kezdtek az angolok, Harry Kane visszalépésével, Mason Mount befelé mozgásával és a labda mögötti területek kiürítésével meglepték az olaszokat. Kieran Trippier tudatosan, mélyen lépett fel, ebből született a gól is. A szélső védők folyamatosan megjátszhatóak voltak. Az első harminc percben egy tudatosan felépített angol válogatottat láthattunk, ennyire jól az egész Eb-n nem játszottak. Ezt követően viszont érthetetlen módon, de visszavettek. Pedig egy stabil angol győzelem lógott a levegőben

– mondta Bene Ferenc.

Bene Ferenc hozzátette: a szélső védők egyre technikásabb játékosok, ez a trend rengeteget változott az elmúlt évtizedekben. A három belső védős rendszert tekintve ez egy nagyon lényeges elem – az angolok is ezt alkalmazták a döntőben. A taktika sajátosságairól beszélgettünk az Index Sportcastben, katt a lejátszóra.

Bene Ferenccel beszélgettünk még többek között:

  • Roberto Mancini és Gareth Southgate döntéseiről és meccseléséről,
  • a tizenegyespárbajról,
  • Björn Kuipersről, a döntő játékvezetőjének tevékenységéről,
  • valamint az Európa-bajnokság általános tanulságairól is, így az eltűnő egyéniségekről.

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

  • Hírek
  • Hírek