Mahomesék óriási veréssel vonultatták vissza Big Bent

big ben
2022.01.17. 11:05
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásának wild card körében a Kansas City Chiefs 42–21-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst.

Gyakorlatilag ki nem mondott tény hetek óta, hogy a sportág egyik leendő „halhatatlanja”, „Big” Ben Roethlisberger az utolsó meccseit játssza az NFL-ben, és mivel a Steelers a riválisok segítségének is köszönhetően bejutott a rájátszásba, így még egyszer pályára léphetett a playoffban is.

Nem indult rosszul a meccs a Steelers számára, hiszen az év védője címre legesélyesebb T. J. Watt egy labdaszerzésből touchdownt ért el, a Pittsburgh pedig 7–0-ra ellépett, ezt követően viszont a liga tán legjobb irányítója, Patrick Mahomes öt TD-passzt osztott ki, amivel 35–7-re fordított a Chiefs.

Big Ben ezt követően két TD-passzal még kozmetikázott valamelyest, a kettő között viszont a tight end Travis Kelce is kiosztott egy hatpontos passzt, így a legutóbbi két idényben döntős Főnökök simán nyertek (42–21).

Big Ben a meccs után nem használta a visszavonulás kifejezést, de óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy egy ekkora franchise-nál tölthette karrierjét, valamint kifejezte, hogy mennyire várja élete új szakaszát.

Ahogyan az őket tavaly a Super Bowlon legyőző Tampa Bay Buccaneers is. Tom Bradyék már a meccs elején állva hagyták a Philadelphia Eaglest, a 44 éves irányító passzaival villámgyorsan a célterület közelébe ért a címvédő, a befejezéseket pedig előbb Giovani Bernardra, majd Ke'Shawn Vaughnra bízta (14–0). A második negyedben a Sasok végzónája előtt megrekedve mezőnygóllal növelték előnyüket a fosztogatók, majd a nagyszünet után előbb Rob Gronkowski, majd Mike Evans is elkapott egy-egy Brady-passzt, 31–0-t követően pedig már mindkét csapat a végét várta, a vendégek részéről az utolsó percekben a szépítésre futotta (31–15).

A nap egyetlen izgalmas meccsén a San Francisco 49ers remek futójátékára (169 yard, 2 TD) támaszkodva 13–0-ra elhúzott Dallasban a második negyed elejére, a zárófelvonást pedig 23–7-tel kezdte. Dak Prescotték nem adták fel, egy mezőnygól, majd az irányító futása után 23–17-re feljöttek, és az utolsó másodpercekben a fordításért támadhattak, de lepörgött az óra.

Szombaton a Bengals szoros (és játékvezetői blamákkal tarkított) meccsen múlta felül a Raiderst, a Bills pedig minden támadásából touchdownt szerezve ütötte ki a Patriotsot.

Ezzel nagyjából ki is alakult a mostani hétvége menetrendje, az erőnyerő Titans–Packers-kettőshöz a Bengals és a 49ers utazik, a Chiefs a Billst látja vendégül, a Buccaneers pedig a hétfő esti (csoport)rangadót (Rams–Cardinals) megnyerő együttes ellen próbálhat meg újra nyerni.

Melyik csapat nyeri meg az NFL 2021-es idényét?

NFL 2021

RÁJÁSZÁS, WILD CARD KÖR

AFC

Cincinnati Bengals (4.)–Las Vegas Raiders (5.) 26–19

Buffalo Bills (3.)–New England Patriots (6.) 47–17

Kansas City Chiefs (2.)–Pittsburgh Steelers (7.) 42–21

NFC

Tampa Bay Buccaneers (2.)–Philadelphia Eagles (7.) 31–15

Dallas Cowboys (3.)–San Francisco 49ers (6.) 17–23

kedd 2.15: Los Angeles Rams (4.)–Arizona Cardinals (5.)

KONFERENCIA-ELŐDÖNTŐ

AFC

szombat 22.30: Tennessee Titans (1.)–Cincinnati Bengals (4.)

hétfő 0.30: Kansas City Chiefs (2.)–Buffalo Bills (3.)

NFC

vasárnap 2.15: Green Bay Packers (1.)–San Francisco 49ers (6.)

vasárnap 21.00: Tampa Bay Buccaneers (2.)–Los Angeles Rams (4.)/Arizona Cardinals (5.)

(Borítókép: Dilip Vishwanat/Getty Images)  • Tippek
  • Biztosítás