Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

C. Ronaldo úgy megsértődött egy honlapra, hogy letiltotta

GettyImages-1367053316
2022.01.27. 15:18
Humoros történet került elő arról, hogy miért tiltotta le Cristiano Ronaldo a világ legnagyobb labdarúgók értékére specializálódott oldalt, a Transfermark.de-t.

A Transfermarkt.de weboldalt egyik futballrajongónak sem kell bemutatni. A közel 22 éves site fő profilja a játékosok értékbecslése, ami rengeteg fél számára hasznos adat, de mint kiderült, egy esetleges sértődésre is komoly okot adhat, ha egy játékos úgy gondolja, nem egyeznek a valósággal az oldal statisztikái.

Történt egyszer, hogy a Transfermarkt csapata Instagramra posztolt egy képet, amelyen Jorge Mendes futballügynök klienseiből készítettek egy kezdőcsapatot, és minden játékos hivatalos profilját megjelölték a képen. Kivéve Cristiano Ronaldóét, mert az övét nem engedte az oldal.

Mint kiderült, azért, mert Ronaldo letiltotta a Transfermarktot. 

A tiltás pedig egy korábbi top 10-es lista miatt érkezhetett. A The Athleticnek nyilatkozó Transfermarkt-menedzser, Daniel Busch mesélt a helyzetről. Kollégáival készített egy listát a tíz legdrágább játékosról, akik már elmúltak 32 évesek. Ronaldo volt a lista élén, de a portugál sztár nem volt elégedett az árazásával.

Ronaldo ráírt a social media menedzsereinkre, hogy mi ez az ár, ami a neve mellett szerepel. A kollégáim válaszoltak neki, és elmagyarázták, hogy miért kapott olyan számot, de még így is messze ő volt a legjobb a korcsoportban. Szerintem olyan harminc-ötvenmillió font különbség volt közte és az utána következő játékos között. Látta az üzenetet, küldött pár smiley-t, és letiltott minket

– mesélte a történetet Busch.

A menedzser elárulta azt is, hogy a Transfermarkt algoritmusában óriási szerepet játszik az életkor. Minél idősebb valaki, annál kisebb lesz az értéke, hiába játszik ugyanolyan jól, mint korábban. Ronaldót jelenleg 31,5 millió fontra becsüli az oldal.

Könnyen lehet, hogy nem fogja feloldani a tiltást az ötszörös aranylabdás legenda... 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo január 22-én. Fotó: Visionhaus / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek