Alejandro Dominguez: A FIFA elnökének terve már akkor halott volt, amikor megszületett

GettyImages-1153819894
2022.01.28. 10:13

Alejandro Dominguez, a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) elnöke szerint esélytelen, hogy a világbajnokságot kétévente rendezzék meg, és a régió válogatottjai továbbra is bojkottálják a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) törekvéseit.

Az ötvenéves Alejandro Dominguez időpazarlásnak nevezte, hogy Gianni Infantino, a FIFA elnöke továbbra is erőlteti a tervét, amely szerint kétévente tartanák meg a labdarúgó-világbajnokságot.

A CONMEBOL tagjai nem játszanak kétévente világbajnoki mérkőzést, és ez végleges döntés. Lehetetlen, esély sincs rá. Ez a terv már akkor halott volt, amikor megszületett

– mondja a paraguayi Alejandro Dominguez, hozzátéve, hogy a FIFA hiába szeretne nagyobb érdeklődést és bevételt generálni, ha a dél-amerikai és az európai válogatottak nem vesznek részt a vb-n, ez megvalósíthatatlan.

A CONMEBOL elnöke jelezte, csupán arról van szó, lehetetlennek tartják, hogy kétévente megrendezzék a világbajnokságot, és a tiltakozásuk nem Gianni Infantino ellen szól, vagyis semmi akadálya annak, hogy a következő választás után is ő maradjon a FIFA elnöke.

A kétévenkénti vb tervéről szóló tanulmányt a FIFA 211 tagjából 166 támogatta tavaly májusban, ám a CONMEBOL és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) mellett az ezekben a régiókban lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások is ellenzik, bírálják.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is az UEFA-t támogatja a világbajnoki rendezéssel kapcsolatban.

(MTI)

(Borítókép: Alejandro Dominguez 2019. június 5-én. Fotó: Richard Heathcote / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek