Újabb részletek derültek ki az eltűnt futballistáról

000 322J97E
2022.02.15. 19:52 Módosítva: 2022.02.15. 21:24
Egy vita közepén volt, nagy nyomást helyeztek rá – ezt állítja a repülőgép-balesetben eltűnt futballista, Emiliano Sala édesanyja fiával kapcsolatban.

Egy öt héten át tartó vizsgálat kezdődött az angliai Bournemouthban, ennek első napján a repülőgép-szerencsétlenségben meghalt Emiliano Sala édesanyja állt a bíróság elé. Mercedes Taffarel úgy fogalmazott a Guardian szerint, hogy „fia nagyon intenzív heteket élt meg, mielőtt Nantes-ból Cardiffba szerződött”.

Mint ismeretes, 2019 januárjában a francia élvonalbeli Nantes megállapodott az angol Premier League-ben szereplő Cardiff Cityvel Emiliano Sala átigazolásában, a vételárat 15 millió fontban állapították meg. Az akkor 28 éves csatár egy kisgépen repült Cardiffba, ám a repülőgép lezuhant Guernsey közelében. A futballista holttestét megtalálták, David Ibbotson pilótáét azonban azóta sem.

Mercedes Taffarel vallomásában arról beszélt: fiának gyerekkori álma valósult meg azzal, hogy profi futballista lett. Gyerekként még cipőt sem tudtak venni neki, annyira szegények voltak.

A Cardiff nagy nyomást helyezett rá, hogy minél előbb nyélbe üssék az üzletet, de a Nantes több pénzt kért, Emi pedig két tűz közé került, nagy nyomást helyeztek rá. Kételkedett a klubváltásban. Végül megegyeztek, és elsősorban azért kellett átigazolnia, mert a Nantes-nak szüksége volt az eladásából befolyó összegre. Szerette a klubot, a szurkolókat, ugyanakkor nagyon örült annak is, hogy a Premier League-ben játszhat. A Nantes igyekezett minél előbb tető alá hozni az üzletet, mivel anyagi gondjai voltak.

Az édesanya hozzátette: rendszeresen beszélt telefonon a fiával, a tragédia napján azt hitte, hogy fia Walesbe érkezése után csak korán lefeküdt aludni – a haláláról csak másnap értesült.

Nem is volt kérdés, hogy egy magánnyomozói csapatot fogadunk fel. Emit senki sem tudja visszahozni, de igazságot szeretnénk szolgáltatni neki, ezáltal a mi lelkünk is megnyugvásra lelhetne, és talán a jövőben megakadályozhatnánk hasonló eseteket

– zárta vallomását Emiliano Sala édesanyja.

(Borítókép: Megemlékezés Emiliano Salára Nantes-ban. Fotó: Loic Venance / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport